Srpska napredna stranka suštinski je već „progutala“ SPS i JS, ostaje samo da se to i ozvaniči

Ostavite komentar


  1. Po mom mišljenju, SPS treba da napusti koaliciju sa SNS, što pre, Dačića da najuri iz stranke i da se vrati izvornim principima. To bi trebalo da bude stranka levice, radnička stranka a ne tajkunska. Na prvim sledećim izborima osvojiće najmanje 30%. Sa SNS, prestaće da postoji.

  2. Nece, ako ne moraju. Dobro im i ovako ide. Nego sta je sa clanovima tih stranaka koji Udju u koaliciju sa Vucicem, gde oni odu onako izdani. Verovatno mnogi i ne glasaju posle ni za koga.

  3. Marković i Dačić što pre napuštajte brod koji tone, da ne bude posle što nam nisi kazao .

  4. Sve male stranke, sto su u koaliciji sa SNS, su potpuno nevazne. One daju prividni osecaj demokratije jer da ih nema bila bi samo jedna partija na vlasti (sto de facto i jeste). Kao sto je u Kini i Rusiji

  5. Kao sto se na slici vidi, predsednik Vucic je primio Dacica u zvanicnu posetu. Jedino nedostaje Garda i crveni tepih. Ovo ocigledno vodi Srbiju u SVETLU BUDUCNOST.

  6. Ključna i prelomna tačka na srpskoj političkoj sceni se desila kada su SPS i DS propustile priliku da se spoje u veliku i moćnu socijal-demokratsku stranku. Tada je Boris Tadić, ili oni koji su ga tome savetovali, imali dobar osećaj i ideju kojim putem treba da se razvija politička scena Srbije, ali su „jastrebovi“ u obe stranke minirali takvu mogućnost. Zato sada prisustvujemo jednom neprirodnom stranačkom ukrupnjavanju u Srbiji gde se izrazito levičarske stranke utapaju u ekstremno desničarske grupacije dok, sa druge strane, levo opredeljene opozicione grupe svoj spas i političku potentnost traže u udruživanju sa konzervativno desnim strankama. Zato bi za političku scenu Srbije najbolje bilo kada bi se Dačić i Palma samostalno pridružili SNS-u, što su mnogi prvaci DS-a odavno i učinili, a da onda preostalo članstvo SPS-a i DS-a formira novu Socijaldemokratiju kojoj će se, vremenom, pridružiti i mnoge manje stranke sa levog političkog spektra. Tako bismo dobili jasnu i profilisanu političku arenu u kojoj bi i političke teme i njihova realizacija postale mnogo otvorenije i učinkovitije po same gradjane.

  7. Sve je to lepo…a sto ste zaboravili SPO? Zahvaljujući koaliciji godinama drže firme i bahate se po njima….i imaju ekskluzivna mesta po upravnim odborima…

  8. Budući da spin o tome kako JS napušta koaliciju sa SPS deluje kao srednjoškolski uradak, prešlo se na gutanje SPS od strane SNS. A ovamo se žalimo kako petparački mediji pišu koješta. Ma, da!

  9. @Vladdimir Evo da vas podržim, i pridružim, ako dozvoljavate. Neka SNS usisa sve što mu gravitira, što pre. A da s druge strane postoji još samo jedna stranka, a sve ostalo su pokreti, inicijative, udruženja… Što se mene tiče, nastavio bih tamo gde sam stao, Demokratska ili Socijal-Demokratska stranka.

  10. SNS nikada nije bila stranka levice od osnivanja. Program SNS je samo fingirao levu opciju, u praksi je to bila nacionalsocijalistička stranka koja je na kraju pod Dačićem spala na uhljebljavanje par ministara i ambasadora bez ikakvog ozbiljnijeg uticaja na srpskoj političkoj sceni. Zaslužili su da budu pojedeni a, izgleda, da su srećni i zadovoljni zbog toga.

  11. Nigde na svetu nema toliko izdajnika po glavi stanovnika. Prodaja je u krvi ovom narodu. Zato sada imamo muslimansku BiH, zato sada vladajuća partija usisava male stranke i pokrete.

  12. Nix romantika, al Da matematik. Nema jake države bez jake opozicije. Zato sam ranije glasao za radikale. Problem je što svaka stranka koja pobedi na izborima zapošljava svoje članove. Tako je to izuzev u diktatorskim državama.

  13. Oni jesu isto samo su likovi drugačiji, na žalost vecine Srba usavršili su „staljinizam“ di krajnjih granica-preformulisali M&E u smislu da imaju 1.milion
    Interesno povezanih lica kojima upravljaju tajno ili ne skriveno javno nekoliko hiljada „državnih službenìka“ svi su zaštičeni, i finasijski materijalno očigledni uglavnom. Vecini gradana ce biti mnogo jasnije kada užasni
    neostvareni neostaljinisti odu sa vlasti!!!

  14. Bez jake opozicije nema ni jake države.
    Problem je što je svakako opozicija potkupljiva. Ako Opozicija dođu na vlast, tada zapošljava svoje glasače, kako bi bila opet izabrana. Tako je u svi zemljama izuzev u onima s diktaturom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. i 15. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.