Srpska Opština Gračanica ustupa deo teritorije albanskoj Opštini Kosovo Polje

Ostavite komentar


  1. Pa kad na Kosovu i Metohiji nemamo ni jedan metar,zasto da ne poklonimo”njinih”800 000 metara kvadratnih!Mi smo uvek bili gospoda…poklanjali ono sto nije nase!!!Zato nas je Bog pogledao i poslao nam ovakvog vodju…sto rece Patrijarh!!!Fala Bogu!!!

  2. zasto se ne dozvoli i stanovnicima sledecih opstina da odlucuju o svojoj teritoriji?: madjarska opstina Backa Topola, madjarska opstina Mali Idjos, madjarska opstina Kanjiza, madjarska opstina Senta itd…itd…

    1. Gluposti ceo svet sam prosla i nigde nisam videla ni cula da neko moze i sme tek tako da menja drzavne teritorije .Par znaci njima moze da ponudi neko velike pare i tako prodaju drzavne teritorije .To ne bi smelo da se radi. Nikon ne sme drzavne teritorije tek tako da menja

  3. Ovi nisu normalni. Srbi su ginuli, prosli golgotu u ratovima da bi sacuvali svoju zemlju a ovi maloumnici POKLANJAJU. u Kini bi ih sve javno obesili za primer.

  4. Potpuno sumanuto där gradjani mogu sa „poklanjaju“drzavno“. Ko im daje pravo na to? To nije njihova privatna svojina Svasta, prvi put cujem sa sme tako drzavnom imovinom sa se radi.

  5. Zbog ovakvih goveda ni se gadi. Ko sme sebi da da to pravo da ustupa srpsku drzavnu teritoriju nekome sanmo zato sto je predsednik te opstine.Pa taj se zamislio da hela Bog! I gde je predsednik srbije da to stopira! Gadi mi se vad vidim da svako moze da radi sta hoce ,streljati takve Po kratkom postupku par da drugima vise ne pada na pamet da se umisljaju drzavom

  6. Bez obzira na sve trenutne implikacije ovakvog poteza, iskreno nisam čuo do sada (a pamtim dugo već skoro 65 godina), da se nešto ovako dogodilo bilo gde na ovim prostorima.

  7. Nemoguće da su Srpska lista i Srdjan Popović to sami smislili, to rade po Vučićevim instrukcijama. Nije to korekcija zemlje kako Srpska lista i Popović kvalifikuju, – to je PREDAJA-OTIMANJE ZEMLJE od Srpske opštine Gračanice: na to upućuje stav kosovopoljske opštine koja NE TRAŽI ZAMENU, hitno radi na legalizaciji-pravnom ozakonjenju Odluke Srpske liste da se preda (otme) deo srpske teritorije(!).
    KOREKCIJA znači zamena – a Srpsk lista ne traži zamena. Kuda to vodi ako sve jake opštine krenu da traže korekciu opštinske zemlje u smislu „otimanja zemlje“ od slabijih opština?
    Izgleda Vučićevo veleizdajničko ludilo krenulo i na srpske opštine. U Titovo vreme iseljavanje Srba i Crnogoraca sa KiM (mirnodopsko doba) SRBIJA nije znala kako da zaustavi, ali se danas najpametniji srbin Vučić dosetio da PREDA-POKLONI KiM Albancima i na taj način zaustavi „kancer Gračanice, albanizaciju i iseljavanje Srba(!)?

  8. Hajdemo ponovo. Gračanica kao budući administrativna centar ZSO ne želi nikakvu opstrukciju koja je moguća sa albanske strane i srpskih opozicionih stranaka.
    Preostalih osam srpskih opština su 100% srpske, dok Gračanica i Severna Mitrovica imaju oko 10-15% Albanaca, koji su, naročito u Mitrovici ozbiljna pretnje.
    Niko ne spominje kako je opština Kosovo Polje postala kao i susedna Priština potpuno etnički čista albanska a u Kosovu Polju je bilo do juna 1999.god. 99% Srba a u Prištini najmanje 35% Srba.
    Neko ko nije sa KiM ne zna da se Albanci šire po susednim teritorijama kao kancerozno tkivo a svaki kancer se najbolje leči amputacijom ili odstranjivanjem dok ne pređe u metastazu.
    Ovo misle i Albanci, svojevremeno je Mahmuta Bakali predlagao Miloševiću da se Srbija otarasi KiM na vreme upravo ovim rečima: „Otarasi se Kosova te rak-rane Srbije, na vreme, dok niste postali samo beogradski pašaluk“…

  9. Evo ovo pokazuje koliko mi Srbi POSTUJEMO svoje, svoju zemlju i svoj narod!!! Ovako nesto se NIGDE u svetu u NIJEDNOM narodu nebi desilo
    zato, ako nasi politicari ovo ne sprece, okrenucu ledja i Srbiji i Srbima
    ovo je vise nego PONIZENJE i UVREDA svih Srba u Srbiji!!!!

  10. Vuciceva SRPSKA(SNS) LISTA poklanja srpsku zemlju Gracanice – Ramushu Haradinaju. Pa Srdjan Popovic klimoglavac,poltron,ulizica i dup….izac zbog siptarskih para sve ce prodati i majku rodjenu. Popovicu JUDO,primas 1200 evra plate,ali za ovo si dobio jos….na hiljade evra. Jel tako JUDO? Bog ce te sravniti SRPSKA bitan…ZATO STO JE SRPSKA LISTA! Trazili ste e sad GLEDAJTE!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.