Srpske vlasti nedovoljno lobiraju kod Trampa

Kosovski Albanci maksimalno koriste poznanstva sa uticajnim američkim demokratama, i nadaju se pobedi Bajdena na izborima, kažu sagovornici Danasa
Diplomate o mogućoj ulozi SAD u nastavku pregovora o Kosovu

Ostavite komentar


  1. mi stalno mislimo da smo mi u pravu i da će svi drugi to da shvate. ništa nismo naučili iz 90-ih kada smo pregaženi u medijskom ratu i ratu između lobista. Za godinu dana smo izgubili sve svoje pozicije u svim bitnijim zapadnim zemljama. Tako i sada radimo a rezultat će biti sličan.

  2. A ko su to „sagovornici“ „M.Stojanović“ ?
    Stvarno, kao da vam je izvesna S. Vasiljević napisala tekst .Eto, Tači je odustao od korekcije granica što je „Srbija htela da prihvati“ (!?)
    A opet, reče nam jedini-najveći-najpametniji-bezgrešni-Lav za Kosovo da smo krivi što će Kosovo biti „skroz-naskroz nezavisno“ jer nismo podržali njegov „plan“ neviđen kao i Nebeska Srbija !
    Pa sad, ko je zapravo kriv : nespretni Vučić i Dačić ili narod (koji niko nije ni pitao) ?
    Znate, jeste vi („Danas“) otvoreni za sve , ali nemojte da budete sredstvo manipulacije .

    1. Dragi moj Danase, vi ste krivi za mnogo a ne ovi sto vladaju.Evo jutros vas je izvesni Kaic spomenuo kako podrzavate proteste iako se ne zna njihov cilj i osudjuje nacin… Da mogu da izdrzim tisinu, iskljucila bih jutarnje programe koji su se pretvorili u propagandu i sirenje lazi. ILi lupetanje okruglo na cose, npr. Drecun i Djuric jutros kad ih ptaju sta je to ideja o razgranicenju, ni oni ne znaju pa pricaju neke opsirne price, nista konkretno.

  3. Nije potrebno nikakvo lobiranje I davanje para.Za Kosovo treba uzeti pare.Cena 10 milijardi USD ,moze na 5 jednakih godisnjih rata po 2 milijarde. Neka Amerika plati za svog mezimca.Budite uvereni da ce da plati, samo treba iskusan pregovarac.

    1. Opet jedan komentar izgubljen u vremenu. Zašto bi bilo ko dao i jedan dolar Srbiji za Kosovo kada to isto nije više u rukama Srbije?

    2. Zaboravili ste da je „pametni“Vucic donirao pare ali ne Trampu nego Hilari ..

      1. @Ivan
        „DONIRAO“
        Sta vam znaci ova rec i koji vam je to jezik s obzirom da srpski nije ?

  4. Nas predsednik drzave pokazao se kao politicki nepismenjak za vreme predsednicke kampanje za izbore u SAD-u.
    Isao je u klintonovu fondaciju, iako bas niko od njega to nije trazio, da pruzi podrsku kandidatkinji Hilari Klinton.
    Teska politicka greska sa teskim posledicama. Svima je bilo jasno osim nasem predsedniku, da Klintonova nema nikakvih sansi da pobedi na izborima. Nju vecina amerikanaca jednostavno mrzi i smatra lazarom.
    U isto vreme propustio je ogromnu sansu da iskoristi prijateljsku naklonost Melanije Tromp koja je pro srpski i pro jugoslovenski raspolozena. Ona i njen muz pred i za vreme predsednicke kampanje su davali izjave kojima su osudjivali ponasanje predsednika Klintona prema Jugoslaviji i Srbiji.
    Nas predsednik se na sve to oglusio i drzao se Hilari Klinton kao pijan za plot. Ali Donald Tromp mu nije zaboravio ovu podlost i kao poklon mu je dao pseudo armiju Kosova.
    Obicna kora od banane;, pazi Predsednice kliza se !

  5. Jasno je zasto aktuelni Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vucic ne lobira kod Trampa, jer on je finansijski podrzao njegovu protivkandidatkinju Hilari Klinton na predsednickim izborima 2016. godine. Neki kazu sa dva, a drugi pak sa 20 miliona evra.AV je KLIJENT Klintonove fondacije.
    Naizgled nije jasno zasto sef diplomatije, lider SPS-a i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dacic ne lobira vise kod predsednika SAD Donalda Trampa za interese Srbije, posebno oko Kosova i Metohije.
    Kada se malo bolje osvrne na Daciceve aktivnosti u vezi lobiranja kod Trampove administracije, lider SPS-a nije da se nije trudio. Narocito u prve dve godine Trampovog mandata kada je sef Stejt departmenta bio Rex Tilerson, nekadasnji izvrsni direktor najvece svetske naftno-gasne kompanije Ekson Mobil, koja je u Vlasnistvu Rokfelerovih.
    Ali, u Rokfelerovom grmu i lezi taj nas zec. Naime, Dejvid Rokfeler,poznati BANKAR, koji je naslednik nekadasnje petrolejske imperije STANDARD OILA, osnovane u drzavi OHAJO , a koji je preminuo 2017. godine, sve do smrti bio je na strani Klintonovih, iako je preko Rexa Tilersona pokusao da utice I na Trampa. Zapravo Dejvid Rokfeler , kao najbogatiji Amerikanac uticao je na americku i svetsku politiku direktno preko Bila Klintona.
    E sad Srbija, jos od vremena nasih najpoznatijih naucnika Mihajla Pupina i Nikole Tesle, tacnije od l915. godine ima politicke i poslovne veze sa Rokfelerovima. Posle Drugog svetskog rata te veze je sa Titom dodatno ojacao bankar Rokfeler, koji je kreditirao jugoslovenskog predsednika, jer je bio direktor Cejns Menhetn banke, danas poznatije kao JP Morgan Cejs banka.
    Sta je Tito DAO U HIPOTEKU Dejvidu Rokfeleru za dobijene kredite sada se moze samo nagadjati, jer svedoka skoro da I nema posto nasa poznata bankarka Borka Vucic, Rokfelerova velika prijateljica nije vise medju zivima. A, nije ni Slobodan Milosevic, koga je Borka povezala sa Rokfelerom. Ali imajuci u vidu Rokfelerovu poslovnu etiku i kako su zelenasili, ne bi bilo nikakvo cudo da je ondasnja komunisticka vlast ZALOZILA SRPSKO KOSOVO I METOHIJU za bolji zivot u Jugoslaviji.Pri cemu su devize i sve naprednije investicije pokupili Slovenci i Hrvati, cak su bolje prolazili i gradjani BIH, dok je na nama Srbima ostalo da vracamo i placamo zajednicke dugove.
    Iz ovog sleda stvari moze se zakljuciti zasto i Dacic ne moze lobirati vise kod Trampa.Na neki nacin komunisti, a naravno i socijalisti su indirektni klijenti Rokfelerovih, koji su se posredstvom uticaja preko J.P. Morgan banke sukobili sa Trampovom finansijskom politikom.
    I taj konflikt nije imao samo Tramp, vec i Obama, koji se na pocetku svog drugog mandata suocio sa alavoscu bankarskih grupacija Goldman Saks iza kojih stoje Rotsildovi, Rokfelerove Morgan grupe i Korporacijom junion benking iza koje se krije uticaj Busovih.Obama je tada popustio pred njima. Ali Tramp zasad odoleva, cak je na pomolu i mali sukob u kome je moguce da aktuelni americki predsednik izadje kao pobednik.
    I na kraju ukoliko se nekome ucinilo da je sporazum o miru u BIH slucajno postignut u Ohaju, da je USS Stil(rokfelerova kompanija) slucajno kupio SARTID, a ceo posao privatizacije odradila J.P. Morgan bankarska grupa takodje je u zabludi. Nije cudno ni to sto smo od svajcarskog Novartisa uvezli naprasno veliku kolicinu vakcina za svinjski grip, koji kao epidemija nije ni postojao, ali je tako naredila Svetska zdravstvena organizacija iza koje takodje stoje Rokfelerovi. Kao I iza svetske FARMACEUTSKE MAFIJE, koja je zatrpla svet sintetickim drogama I vestacki izazvanim epidemijama.
    Rokfelerovi su oduvek imali dobre veze u komunistickim drzavama kao sto je bila Rusija, Kina, Kuba I bivsa Jugoslavija.
    P.S. Za objavljivanje ovog komntara ne postoje zakonske smetnje sem cenzure

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.