Konačnu odluku o budućem statusu Kosova doneće Savet bezbednosti UN, a ne Bela Kuća, rekla je u intervjuu Glasu Amerike kopredsedavajuća srpskog kokusa u američkom Kongresu Melisa Bin.
Melisa Bin, demokrata iz države Ilinois, rekla je da je američki državni sekretarijat „jasno saopštio da podržava“ plan specijalnog izaslanika Generalnog sekretara UN za Kosovo Martija Ahtisarija, ali i da se tome protivi većina Srba i u Srbiji i u Americi.

Konačnu odluku o budućem statusu Kosova doneće Savet bezbednosti UN, a ne Bela Kuća, rekla je u intervjuu Glasu Amerike kopredsedavajuća srpskog kokusa u američkom Kongresu Melisa Bin.
Melisa Bin, demokrata iz države Ilinois, rekla je da je američki državni sekretarijat „jasno saopštio da podržava“ plan specijalnog izaslanika Generalnog sekretara UN za Kosovo Martija Ahtisarija, ali i da se tome protivi većina Srba i u Srbiji i u Americi. Bin je istakla da članovi Srpskog kokusa održavaju dijalog s članovima Kongresa i podstiču zakonodavce da „pristupe srpskom kokusu i pomognu u našim nastojanjima u svetlu tekućih događaja u Srbiji“. Bin je navela da su članovi srpskog kokusa uputili pisma predsedniku SAD Džordžu Bušu i državnoj sekretarki Kondolizi Rajs, kao i da su razgovarali sa zvaničnicima Stejt dipartmenta nastojeći da promene njihov stav. Ona je rekla da, izuzimajući kosovski problem, ne vidi „nikoga u američkoj administraciji od predsednika na dole koji ne vrednuje srpsko-američke odnose“.
– Mislim da je to najvažnije i da Srbi to treba da imaju na umu i uvažavaju: ovde postoji vrlo iskrena zainteresovanost da se ide napred u svetlu zvaničnih diplomatskih odnosa između dve zemlje koji traju već 125 godina, zaključila je Melisa Bin, kopredsedavajući srpskog kokusa u američkom Kongresu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari