SRS o Egzitu: Zaštitni znak Novog Sada je Petrovaradinska tvrđava, a ne koncert koji traje tri dana

Ostavite komentar


  1. kako zaboraviste najveću kulturnu vrednost Novog Sada
    Dr Milivoje Došenović, književnik, pesnik, romansijer i redovni član Društva književnika, koji je za monografiju o svom čuvenom selu, slobodno uzeo, (kod nas se to naziva ukrao), gomilu slika i teksta, iz tuđe knjige!? Bez pitanja, bez dozvole, bez navođenja izvora, pod imenom iz svoje lične arhive?

    1. Pošto je Akismet uvažio moju kraću primedbu i pustio je u etar. Nadam se da će mi Akismet dozvoliti da dam nekoliko odgovora osobi, koja se skriva iza komentara „beda beda“. Naime, sa zadovoljstvom bih toj osobi pod šifrom „beda beda“, poštom poslao besplatno jedan primerak moje knjige „Nova Gajdobra – u ravnici Bačke“, da je pažljivo pročita, i neka pronađe u knjizi – koje su to fotografije uzete od nekoga, i iz čijeg napisanog dela?
      Kao prvo: moja knjiga nije ni hronologija a ni hronografija. Moja knjiga je romansijerska monografija, kao originalno delo sa 8 glava, knjiga je obima 664 stranice formata B-5, sadrži 505 fotografija, od čega je čak 310 slika iz moje lične arhive, a 174 slike su mi ustupili žitelji Nove Gajdobre, da bi se njihovi preci našli u mojoj knjizi. Tu ima još oko 10 pedeoloških karata tj. atara Bačke Palanke i Nove Gajdobre, svega 3-4 slike su uzete sa stare razglednice Bačke Palanke. U knjizi je kompletan spisak sa oko 1612 koloniziranih porodica u Novoj Gajdobri. Spisak sam dobio od Matične službe u selu i on se nalazi u mojoj arhivi. Osoba sa zlonamernim komentarom „beda beda“, dalje insinuira, kako sam ja uzeo „gomilu slika iz tuđih knjiga“. Iz čijih knjiga i od kog autora? To zlonamerni potpisnik komentara ne navodi. Zašto? Pa, iz razloga što nisam iz drugih knjiga mogao da uzimam tekst i slike o mom selu, jer niko do sada sem mene za poslednjih 70 godina nije napisao nikakvu knjigu o Novoj Gajdobri. Očigledno je, da tekstopisac komentara „beda beda“, nije ni pročitao moju knjigu, jer da jeste – našao bi u njoj čak 31 izvor u Bibliografiji , kao i zahvalnost svim institucijama i pojedincima iz sela koji su mi uručili slike i podatke o nekim događajima.
      Iskreno bih, kao književnik, bio srećan, da još neko ili više njih napiše nešto o mom selu, ali to se do danas nije desilo. Ali, zato se u Novoj Gajdobri prepričava anegdota koju je izustio vladika bački Irinej Bulović, u danu osvećenja novog hrama Sv. Vasilija Ostroškog u Novoj Gajdobri, i koji je, u momentu kada mu je bila uručena moja knjiga (2007), pred meštanima sela rekao: „Ni manjeg sela – ni veće knjige!“. Delo „Nova Gajdobra – u ravnici Bačke“ objavljeno je pre nekoliko dana i u 14. elektronskom izdanju (E-book) i postavljeno na veb sajt izdavačke kuće, tako da svi oni koji žele mogu da to besplatno bekapuju. Zahvaljujem se Akismetu, što omogučuje da se činjenicama suprotstavimo zlonamernim komentarima i neistinama!

  2. Trenutno su zastitni znak grada NSada brojne malverzacije, npr. za svaku rekonstrukciju fasade kucica u Gradicu blizu Tvrdjave je izdvojeno 5 miliona dinara, a samo se radi strana do ulice. I da se radi cela, mnogo je kume…

  3. Ako Akismet tvrdi da proverava sve komentare i uklanja zlonamerne sadržaje, zašto dozvoljava da se objavljuju sadržaji zlonamernih komentara, koji ne odgovaraju istini, kao npr. komentar osobe, koja se skriva iza „beda beda“, u čijem komentaru su obične izmišljotine, i zašto Akismet ne dozvoljava da se izjasni i druga strana, koja je dala odgovor na izmišljotine pošiljaocu komentara pod šifrom „beda beda“, a taj odgovor Akismet ne pušta da se objavi!? Veoma je zanimljivo, da li će Akismet čak i ovu primedbu obrisati!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.