SRS protiv zakona o dualnom modelu studija, vladajuće stranke za jer odgovara potrebama tržišta

Ostavite komentar


  1. Sarcevic je kazu diplomirao na nekom livadskom faksu, otuda i potreba da sve fakultetski obrazovane gradjane svede na nivo livade. A tu su jelte i zahtevi poslodavaca za srafciger inzinjerima posto su majstori i vozaci na putu za Nemacku. „Zlatno doba“.

  2. Tako to biva kada nam o obrazovanju i prakticnom iskustvu odlucuju oni koji nakada ni jedan jedini dan nista nisu radili, vec zive deruci nama kozu sa ledja! Postoji jedna veoma davna anegdota o masinskom inzenjeru koji se zaposlio na zeleznici. Pa ga je masinovodja ismevao sto ne zna da upravlja lokomotivom. Inzenjer ga je upitao cemu koje dugme sluzi, i provozao voz bez problema. Da li cemo sada imati masinske inzenjere za lokomotive, pa onda one za mercedes autobuse, a neke druge za tam autobuse… Pa valjda ADADEMSKO obrazovanje daje sirinu, koja zavrsenom studentu omogucava da se lako uklopi u posao u struci. I sta ce biti sa „dualnim“ studentom ako pozeli da promeni radno okruzenje?

  3. Prvi put od kada postoji „Danas“ odlučujem se za kritiku teksta, shvatajući tešku situaciju i sve što uz nju ide, ipak, nedopustivo je objaviti naslov teksta koji je potpuno nerazumljiv jer neko nije upotrebio znake interpunkcije. nadam se da je ovo izuzetak i da će se „Danas“ pored objektivnosti i u gramatičkom i intelektualnom smislu razlikovati od većine pisanih „medija“.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.