SRS: Žrtva smo medijskog mraka koji sprovodi RTV 1Foto: Maja MIćić

Srpska radikalna stranka (SRS) je žrtva „medijskog mraka i blokade izveštavanja koju sprovodi Radio televizija Vojvodine (RTV), čiji novinari nikada ne prate redovne konferencije za novinare SRS, niti predstavnici ove stranke imaju mogućnost da gostuju na RTV“, izjavila je danas odbornica SRS u Skupštini Grada Novog Sada Marina Nedeljković, saopštila je stranka.

Nedeljković je rekla da je SRS „parlamentarna stranka i u Skupštini AP Vojvodine i u Skupštini Grada Novog Sada, da se njihovi poslanici i odbornici pitaju i kada će sednice da počnu i kada će da se završe, i da predstavljaju ubedljivo najozbiljniju opoziciju aktuelnom naprednjačkom režimu, i u gradu, i u pokrajini“.

„Primera radi, naša odbornička grupa u Skupštini Grada Novog Sada je tokom 2019. godine zabeležila više javljanja nego svi predstavnici vlasti i ostale opozicije zajedno. Dok su se neki odlučili na bojkot rada skupštinskih organa, mi smo skoro svakodnevno bili na terenu, razgovarali sa gradjanima i sve njihove probleme iznosili za govornicom“, kazala je Nedeljković.

Ona je navela i da „svakog ponedeljka Savet za informisanje Gradskog odbora SRS Novi Sad održava konferencije za medije sa aktuelnim temama, na koje se javni medijski servis RTV nikada ne udostoji da pošalje svoje novinarske ekipe da isprati rad najaktivnije odborničke i poslaničke grupe“.

„SRS je ostala zatečena predlogom da jedan od potencijalnih kandidata za Februarsku nagradu Grada Novog Sada bude Miodrag Кoprivica, generalni direktor Radio-televizije Vojvodine, imajući u vidu da se u vreme njegovog mandata vodi klasična diskriminatorska uredjivačka politika“, kazala je Nedeljković.

Ona je rekla i da je „SRS mnogo puta govorila o novoj zgradi RTV upozoravajući javnost da se radi o čistom avanturizmu Igora Mirovića i njegovim ortačkim kombinacijama koje su u milionskom iznosu koštale gradjane koji žive na prostoru AP Vojvodine, a koji od toga nemaju nikakvu konkretnu korist“.

„SRS se nada da će rukovodstvo RTV smoći snage da u narednom periodu i predstojećoj izbornoj kampanji uvede minimum etičkih i profesinalnih standarda i otvori medijski prostor za najjaču opozicionu partiju“, rekla je Nedeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari