"Izdržali smo sve i danas smo najjača opoziciona stranka u Srbiji": Dragan Đilas na zasedanju GO SSP u Kragujevcu 1Foto: Z. S. M.

 

Uz zvuke himne „Bože pravde“ danas u 12 sati otpočela je 15. redovna sednica GO SSP u Kragujevcu na kojoj je prisutno 347 delata iz svih odbora u Srbiji.

Skup je pozdravio „domaċin“ Dalibor Jekiċ, narodni poslanik SSP iz Kragujevca, podsetivši da je u ovom gradu donet prvi srpski Ustav, a da smo svedoci kako se Ustav danas svakodnevno krši, a šampion u tome je predsednik Aleksandar Vučić.

„Posle 12 godina vlasti diktatorski režim Aleksanda Vučiċa počinje da propada, jer je narod shvatio da je sve što on radi laž i da su promene neophodne“, istakao je Dragan Đilas predsednik Stranke slobode i pravde na zasedanju Glavnog odbora danas u Kragujevcu.

„Građani su shvatili da je sve što Vučić priča laž. I njegova borba za Kosovo i Expo. Agresija režima prema čitavom društvu je prevelika i promene su neophodne“, poručio je Đilas, koji je na početku sednice kao predsednik stranke podneo izveštaj delegatima o društveno političkoj situaciji u zemlji.

Prema njegovim rečima, najveċa Vučićeva laž je naš kreditni rejting kojim se on toliko hvali, a Grčka je imala mnogo veći kad je bankrotirala.

„Izdržali smo sve napade vlasti na nas i od strane režima ali i nekih fantomskih opozicionara u njihovoj službi i danas smo najveća i najjača opoziciona stranka u Srbiji“, poručio je Dragan Đilas, dodavši da to sa sobom nosi i najveću odgovornost.

U delu sednice koji je bio otvoren za medije Đilas je naglasio da se litijum nikada neće kopati u Srbiji, svidelo se to nekome ili ne, da svaki sporazum o Kosovu mora da prođe kroz Narodnu skupštinu pa bio on i Nemačko-francuski i da su strani investitori uvek dobrodošli u Srbiju, ali da moraju da poštuju zakone naše zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari