SSP, DS i PSG narednih dana šalju radni papir ostalima partijama

Opozicione grupacije završavaju svoje dokumente o izbornim uslovima i najavljuju međusobne razgovore

Ostavite komentar


  1. Imajući u vidu da je u zadnjem izveštaju Evropske komisije – EK o Srbiji koji je ugledao svetlo dana 08.10.2020. bilo zapisano; »da je predsednik koristio predsedničku funkciju i pridobijao glasove za stranačku listu«, kao i da je predsednik Srbije na to izjavio, a preneli mediji; »Prihvatio sam krivicu i spreman sam da snosim posledice, odgovaraću na to kada dođe vreme.«, prvi zajedniči uslov opozicije za slobodne izbore bi morao da glasi; »da ime predsednika Srbije ne može da bude u nazivu izborne liste SNS«. Drugi zajednički uslov bi trebalo da glasi; »da predsednik Srbije ne sme da koristi svoju predsedničku funkciju u predizbornoj kampanji«. Ta dva uslova moraju da budu 1. i 2. zajednički uslov opozicije za slobodne izbore bez obzira na to ko ih pisao, dopalo se to nekome u opoziciji ili ne, jer je skoro sigurno, da će EK podržati ta dva uslova za slobodne izbore, pogotovo imajući u vidu napred navedeno iz zadnjeg izveštaja EK.

  2. Da se izmenom izbornog zakona definiše da svaka opština u Srbiji direktno bira svog poslanika u parlamentu! Jedna opština jedan poslanik! A ne kao sada da 75 poslanika bude iz Beograda, dok skoro 100 opština nema svog poslanika! Da se poslanici biraju imenom i prezimenom, a ne na listi stranke ili vođe!
    Poslanik da zastupa interese građana koji su ga izabrali, a ne interese stranke i vođe!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.