SSP Kragujevac: SNS priznao da smo bili u pravu u vezi Tržnice 1Foto: Vikipedija/Vanilica

Nepuna četiri dana nakon što smo izneli podatke u vezi sa rekonstrukcijom Tržnice i novim planovima, koji nisu bili poznati javnosti, lokalni SNS priznao je da smo bili u pravu, saopštili su danas iz Stranke slobode i pravde u Kragujevcu.

Povodom jučerašnjeg obraćanja javnosti kragujevačkog gradončelnika Nikole Dašića o katastrofalnoj rekonstrukciji Gradske tržnice, kapitalnog zdanja na Miloševom vencu u kome on traži odgovorene za njeno urušavanje i devastiranje, reagovao je i saopštenjem Gradski odbor Stranke slobode i pravde, Kragujevac.

„Nepuna četiri dana nakon održavanja konferencije SSP- a na temu Tržnice, tokom koje smo izneli podatke u vezi sa rekonstrukcijom i novim planovima koji nisu bili poznati javnosti, lokalni SNS priznao je da smo bili u pravu i da je sve navedeno tačno. Sve izrečeno u vezi sa rekonstrukcijom pijace bilo je neodbranjivo lokalnim glavešinama, poput činjenice da će ’bunkeri’ biti rušeni, a i da će garaža imati drugu namenu, odnosno da će verovatno u njoj biti jedan od supermarketa, stoji u saopštenju SSP-a Kragujevac.

Oni navode da su upozoravali, dobronamerno, lolaknu vlast da ne ulazi u ovaj sumanuti projekat, ali oni kao „nosioci svepameti” nisu poslušali.

„Sada se nalazite u lavirintu iz koga ne znate, ne umete da izađete. Štetu vašeg nemara i nedoučenosti trpe Kragujevčani, kupci, prodavci i svi okrznuti vašim laičkim delovanjem. U najavi sugrađani govore da vam ove bahatosti u aprilu neće odobriti. Zabrinjavajući sami po sebi jeste, kao i ono što od vas ishodi, a to je u ovom slučaju nedorečenost po pitanju krajnjeg roka za vraćanje pijace u funkciju, time pružanje uslova prodavcima i poljoprivrednicima da u normalnim i dostojanstvenim uslovima prodaju svoje namirnice”, ističu članovi Stranke slobode i pravde u svom obraćanju jevnosti i medijima.

Po njima prepoznatljiva je „hrabrost” koja je u skladu sa obrascem ponašanja lokalnog SNS-a, a oličena u drskom bežanju od odgovornosti zbog ćorsokaka u kojoj se našao projekat rekonstrukcije pijace, danas se reflektuje u upiranje prstom u nedužnu administraciju.

– Odluku o realizaciji ovakvog projekta donosi izvršna vlast na čelu sa gradonačelnikom, te je džentlmenski preuzeti odgovornost, zatim uputiti izvinjenje svim Kragujevčanima zbog toga što su svi rokovi koje ste sami sebi zadali probijeni. Netaktičnu ideju o izgradnji garaže nije dao niko iz administracije već Vaš direktor Nebojša Vidović, a koju su Vaši saradnici poslušno prihvatili. Primetno je da nijednom niste pozvali na odgovornost izvođača radova, „igrački” je lakše i manje opasno okriviti lokalnu administraciju i sejati strah potencijalnim hapšenjima. Podsetićemo da su zaposleni u lokalnoj administraciji takođe Kragujevčani, da podjednako vole svoj grad, podseća gradski SSP.

Za njih u Stranci slobode i pravde probijanje rokova završetka radova nije ništa novo.

To je sveopšti SNS manirizam, jer nijedan projekat niste završili u roku. Nadogradnja ovakvog ponašanja je što se ne vidi izlaz, jer ste u svom kodu bezizlaz. Ne perite ruke od svojih saradnika, već zasucite rukave i rešite problem u najkraćem roku. Ili budite fer, priznajte sebi da nemate kapacitete i kadar, sklonite se, mi ćemo sve što ste unakazili da upristojimo”, zaključuju na kraju iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Kragujevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari