SSP: Napad na narodnog poslanika Veselinovića dokaz da su na meti jurišnika režima i predstavnici naroda 1Janko Veselinovic Izvor: FoNet

Vladimir Vrsajkov, predsednik Gradskog odbora stranke Slobode i pravde Novi Sad saopštio je da ova partija zahteva da se otkrije i uhapsi napadač na Janka Veselinovića, lidera Pokreta za preokret i poslanika Narodne skupštine.

Kako se navodi u saopštenju, SSP najoštrije osuđuje napad na Veselinovića, koji se dogodio u Novom Sadu, kada mu je muškarac prvo pretio, a potom pokušao i da udari automobilom dok se Veselinović kretao peške.

„Ovaj nasilnički čin, instruiran je i podstaknut od strane najviših krugova vladajućeg režima, te zahtevamo najhitniju reakciju policije, hapšenje i procesuiranje počinioca. Poslednjih dana u Novom Sadu represiji je izloženo više ljudi koji su se usudili da javno da kritikuju vlast. Podsetimo, vlasnicama lokala koje su podržale građanske proteste otkazan je ugovor, a opozicioni aktivisti zaposleni u javnim preduzećima dobili su otkaz“, piše u saopštenju Vrsajkov.

Dodaje da napad na narodnog poslanika samo dokazuje da su na meti jurišnika režima i predstavnici naroda koji se usuđuju da govore istinu i zastupaju obespravljene građane.

„Potpuno je jasno da vladajući režim bez obzira na sve razorne posledice nastavlja sa širenjem spirale nasilja, jer drugačije ne može da funkcionište. Zbog toga mu se moramo zajedno suprotstaviti, pokazati solidarnost i istrajati u zahtevima Protesta protiv nasilja. Nećemo dozvoliti da nas zastraše ovakvi očajnički pokušaji režima da se po svaku cenu ućutkaju predstavnike naroda kako bi još neko vreme sačuvali vlasti. Ljudska solidarnost, istina i nenasilni otopor su ono čega se ovaj režima najviše plaši i ako istrajemo u tome dan slobode će osvanuti vrlo brzo“, zaključuje Vrsajkov.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari