SSP: Naši članovi više neće učestvovati u protestu 'Zrenjanin je žedan' 1Foto: M. P.

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da njeni članovi, nakon tri subotnja okupljanja u okviru akcije „Zrenjanin je žedan“, više neće učestvovati u tom protestu.

SSP navodi da, „iako je početna ideja protesta bila dobra, akcija se vremenom pokazala kao ‘izduvni ventil’ za nagomilano nezadovoljstvo ljudi, bez ozbiljnog cilja i strategije“, što, po njihovoj oceni, može samo da koristi vladajućem režimu.

„To što organizatori akcije punih mesec dana ni u jednoj prilici nisu kritički spomenuli vladajuću Srpsku naprednu stranku koja već devet godina odlučuje o svemu i u državi i u Zrenjaninu, pokazuje da su tačne tvrdnje o povezanosti ključnih ljudi takozvane ‘Zrenjaninske akcije’ s gradskim čelnicima“, navodi se u saopštenju.

SSP je ocenio da je „prvi i osnovni uslov za rešavanje bilo kog problema, a pogotovo tako velikog kao što je vodosnabdevanje Zrenjanina, smena korumpirane i nesposobne vlasti“. U saopštenju se dodaje da „posebno zabrinjava narastajuća pojava da se među zrenjaninskim opozicionim aktivistima uspešno infiltriraju osobe koje su sklone saradnji s vlašću“.

„Nakon Radoša Pejovića, bivšeg funkcionera Dveri i Aleksandra Jankova, osnivača Pokreta slobodnih građana, koji su se udomili u pokrajinskoj, odnosno gradskoj administraciji, nedavno je i Gojkan Stojinović započeo interesno-poslovni odnos s gradskom vlašću, učestvujući u koruptivnom projektu izgradnje prečistača otpadnih voda“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari