Skupština Republike SrbijeFoto: Radenko Topalović/Danas

Stranka slobode i pravde demantovala je danas navode predsednice Zavetnika Milice Đurđević Stamenkovski da je protiv debate o Kosovu i Metohiji.

„U svim svojim obraćanjima predsednik SSP Dragan Đilas je naglašavao da se o rešavanju problema Kosova i Metohije i evropskom planu mora razgovarati u Skupštini Srbije i ukazivao da ta rasprava treba da prethodi svim drugim inicijativama“, naglasila je SSP u saopštenju.

Kako su istakli, SSP se uvek zalagao da se o svakoj temi koja je od važnosti za Srbiju razgovora u Skupštini, argumentovano i odgovorno sa jasnim ciljem da zaštitimo interes Srbije.

„Svaki dobronameran čovek zna da SSP nikada, za razliku od Zavetnika, nije sarađivala sa Srpskom naprednom strankom i da od svog osnivanja najoštrije kritikuje sistem u kome Aleksandar Vučić krši Ustav i zakone uzurpirajući nadležnosti drugih organa, od Vlade preko pravosuđa do Parlamenta“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, zbog toga SSP i danas traži vanredne izbore za koje veruje da su prava šansa za smenu vlasti i promenu sistema.

Đurđević Stamenkovski je za Danas rekla da „nova takozvana ‘tiha većina’, koju čine SNS i Đilasova stranka, vrše klasičnu institucionalnu blokadu, jer sprečavaju debatu o Kosovu u Skupštini“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari