SSP Novi Sad: Da li se posle zgrade Skupštine Vojvodine urušava i Gimnazija „Isidora Sekulić“? 1Foto: SSP

Izgradnja podzemne garaže kod Skupštine AP Vojvodine već je uzela svoj danak, a da praktično nisu iskopani ni temelji. Kada je početkom novembra građevinska inspekcija zabranila korišćenje dela Skupštine, jer su oštećeni zidovi i zgrada je postala nebezbedna, bilo je logično da se obrati pažnja i na stanje drugih građevina u okolini, kao što je to Gimnazija „Isidora Sekulić“, jer razloga za brigu ima, saopštavaju iz novosadskog odbora SSP.

„Školska zgrada je useljena u februaru, nakon radova na nadogradnji i rekonstrukciji svih prostorija koji su trajali dve godine. Dakle, učenici i njihovi profesori ušli su u nove prostorije gimnazije, pa iznenađuje što su danas, samo deset meseci kasnije, na više mesta u suterenu vidljive pukotine na plafonu. U istom nivou zgrade učenički toaleti zabranjeni su za upotrebu. Pored suterena, i na sali za fizičko vežbanje mogu se uočiti pukotine, a ispucali su i delovi fasade. Zabrinuti roditelji i građani obratili su nam se s fotografijama oštećenja i pitanjima o bezbednost dece i zaposlenih“, kažu dalje u saopštenju.

GO SSP zahteva od svih nadležnih službi da se oglase o „slučaju izgradnje podzemnih garaža” i odgovore na pitanje da li mogu garantovati da se sa zgradom Gimnazije „Isidora Sekulić“ neće desiti „ništa strašno“.

Traže da se oformi stručna komisija koja će dati mišljenje o poreklu pukotina na zgradi škole – da li su posledica loše rekonstrukcije ili su nastale usled izgradnje podzemnih garaža.

„Pozivamo odgovorne da saniraju nastalu štetu i da garantuju bezbednost učenika i zaposlenih u gimnaziji“, zaključili su iz SSP.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari