SSP Novi Sad: Nastavlja se urbicid - naprednjački režim ruši poslednju kuću u Radničkoj ulici 1Foto. SSP

Rušenje jedine preostale kuće u Radničkoj ulici, koja je donedavno bila pod zaštitom, samo je logičan nastavak dugogodišnje prakse urbicida i rasprodaje imovine grada od strane Srpske napredne stranke, kažu iz novosadskog odbora Stranke slobode i pravde.

Pored toga, kako ističu, Grad će platiti oko 40.000 evra za njeno rušenje.

– Tako će naprednjačka vlast novcem Novosađana finansirati devastiranje Novog Sada, dok će potencijalni „investitor” imati čistu parcelu i lepu uštedu – rekao je prim. dr Vladimir Vrsajkov, predsednik novosadskog odbora SSP.

Kako podseća, naprednjaci su za 12 godina, koliko gazduju Novim Sadom, prodali gradskog građevinskog zemljišta u vrednosti od 160 miliona evra, kako bi zapušili rupe u budžetu Grada.

– Ne pitajući građane i ne uvažavajući njihove želje, ove godine planiraju da prodaju zemljište vredno 22 miliona evra, što su već demonstrirali na Telepu. Građani Novog Sada i Grad od te silne trgovine zemljištem nisu do sada videli ništa. Novac je, po svemu sudeći, otišao na pokrivanje dugova gradskih komunalnih preduzeća i kupovinu glasova na proteklim lokalnim izborima – dodao je Vrsaljkov.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari