SSP o Vučićevom dolasku u Loznicu i o tome kome je istekla litijumska baterija 1foto: M.M./ATAImages

Loznica nažalost po mnogo čemu nije daleko odmakla od Malog Zvornika, jedino što je ovde drugačije to je litijum u Gornjim Nedeljicama. I zato Aleksandar Vučić stiže u Loznicu kao osvedočeni glavni promoter Rio Tinta, predsednik Republike spreman da žrtvuje Jadar zarad profita multinacionalnih korporacija, saopštio je Gradski odbor Stranke slobode i pravde Loznica, povodom preseljenja Vučićeve kancelarije na šest dana u Loznicu.

Kako se navodi u saopštenju, da se nezvanično o ovom njegovom dolasku spekuliše još od onog debakla u Malom Zvorniku kada je svima postalo tako očigledno koliko je velika beda u kojoj Srbija pod vlašću SNS živi.

“Predsednik u ovoj svojoj kampanji ne bira sredstva. Blati aktiviste, naučnike, opoziciju, neistomišljenike. Najbolji student prava krši Ustav i gomilu drugih zakona u ovom procesu lobiranja za Rio Tinto, a onda kao predsednika svih građana iste te neistomišljenike zove na razgovor. Postavlja se pitanje sa kim će to onda predsednik u Loznici razgovarati”, pitaju u Gradskom odboru SSP.

I odgovaraju da će razgovarati sa “statistima u sopstvenim životima koji su zavedeni nekim sitnim ličnim interesima rešili da svoj zdrav razum ostave po strani i zanemare ne samo opasnost koja nam preti od projekta „Jadar“.

“Zatvaraju oči i pred činjenicom da smo zbog Vučićeve fotelje ostali bez Kosova, da smo zbog njegovog profita ostali bez Bora, ne vide da su naše plate među najnižima u Evropi, da korupcija cveta, oni ne vide da nema ko da nas leči, nema ko ni da nam po pravdi i pravu sudi, nema ko ni da nas štiti od nasilja i od kriminala”, navode u SSP.

Dodaju da osim ovog stanovnici Loznice očekuju da će Vučić, opet mimo svojih Ustavnih ovlašćenja, svoj boravak u Loznici iskoristiti da kadrira novog gradonačenika.

“Ovom starom je izgleda istekla litijumska baterija, a Skupštinu Grada Loznica tek čeka usvajanje Prostornog plana posebne namene za implementaciju Projekta “Jadar”, zaključuju u SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari