GRADSKA ČISTOĆAfoto BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je danas od v.d. direktora Gradske čistoće Marka Popadića da odmah obavesti javnost po kom osnovu je ustupio parking, pozajmio viljuškare i magacin i angažovao zaposlene u tom javnom preduzeću za potrebe Srpske napredne stranke (SNS), čiji je predsednik na Zvezdari.

Predsednica zvezdarskog odbora SSP Tijana Šerbula zatražila je u pisanoj izjavi da Popadić odgovori da li je „naplatio korišćenje svega navedenog u skladu sa zakonom i propisima kao i sa kim je dogovorio ovaj aranžman”.

Objavljene fotografije na kojima se „jasno vidi kako se šleperi puni kutija sa nalepnicama SNS Zvezdara pretovaruju u službena vozila na parkingu Direkcije gradske čistoće dokaz su Beograđanima da 2. juna nisu izbori, već nastavak decembarske izborne prevare”, ocenila je Tijana Šerbula, saopštila je SSP.

U SSP, kako je rekla, neće da ćute na malverzacije v.d. direktora Gradske čistoće i predsednika SNS Zvezdare, već će obavestiti sve nadležne o tom grubom kršenju zakona i šeste prioritetne preporuke ODIHR-a na čiju primenu se naprednjačka vlast obavezala.

Popadić će, „nakon što pobedimo režim koji se bogati preko grbače naroda, odgovarati pred nadležnim institucijama za to što otima od građana za svoju SNS”, poručila je Tijana Šerbula i dodala da bi taj „stranački direktor i šef mogao, da dok razmišlja, da li bi se kao svedok saradnik mogao osloboditi od krivice za ovakvu očiglednu zloupotrebu, mogao da objasni građanima šta je u paketima koji su očigledno namenjeni za kupovinu glasova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari