Predsednik novosadskog odbora SSP pisao Emanuelu Makronu uoči posete 1Foto: Danas/A. L.

Predsednik novosadskog odbora Stranke slobode i pravde Vladimir Vrsajkov izjavio je danas da je gradska vlast, uoči posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Novom Sadu, „zakrpila deo rupa i našminkala centar grada“, a da je sakrila suštinske probleme.

Vrsajkov je u saopštenju u kojem se obratio direktno Makronu ocenio da Novi Sad „nažalost ne pripada porodici evropskih uređenih gradova“.

„Već na ulazu u grad možete videti i osetiti kako se rešava problem čvrstog otpada (na gradskoj nesanitarnoj deponiji), a na Dunavu, blizu centra grada, možete videti i osetiti kako se rešava problem otpadnih voda“, rekao je on aludirajući na neprijatan miris kanalizacije koji se oseti na delu keja uz Dunav.

Po njegovim rečima, Novosađani imaju velike probleme sa nedostatkom parking mesta, a gradska vlast rasipa novac.

„Videćete i najskuplji kružni tok u Evropi, skuplji i od onog ogromnog oko Trijumfalne kapije u Parizu. Kada vidite naš urbanistički haos, pomislićete da vredi dovesti francuske stručnjake da to sačuvaju za istoriju. Nemojte lično shvatiti što ima tako malo osmeha na licima pravih Novosađana, jer se odavno već ne smeju“, kazao je Vrsajkov.

Poručio je francuskom predsedniku da obavezno poseti i prigradsko mesto Kać, gde su aktivisti Stranke slobode i pravde (SSP) u kampanji za prethodne lokalne izbore fizički napadnuti.

„Teško je drugde u Evropi pronaći mesto gde usred dana, bez ikakvih posledica, šutiraju lekare, opozicionare dok dele flajere opozicione stranke“, poručio je funkcioner SSP-a.

Zatražio je od Makrona da predsednika Srbije Aleksandra Vučića „ohrabri“ da omogući demokratske standarde odlučivanja oko pitanja kopanja litijuma i upotrebe nuklearne energije i hitno primeni sve preporuke ODIHR-a za fer i poštene izbore.

„Građani Novog Sada bi nakon toga vrlo brzo pokazali uređeno, nasmejano i evropsko lice našeg grada. Naravno da Vam je interes Francuske na prvom mestu, ali ne zaboravite da stara mudrost koja govori da je čovek bogat i srećan koliko su i ljudi oko njega, važi i za države i narode. Nadam se da ćete nam uskoro doći ponovo, u slobodan i evropski Novi Sad“, rekao je Vrsajkov.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari