SSP: PKB će biti vraćen građanima

Ostavite komentar


  1. Jedva cekam! Odma’ trcim sa kofom da idem da muzem krave, cim mi vrate PKB u vlasnistvo!

      1. A ovi koji stvarno misle da će vratiti PKB? Oni su pametniji? Mora da im je to očevina čim su toliko sigurni. I nije ova vlast otela PKB od radnika. Ako se sećam to je urađeno pre devet godina.

      1. Zar ne vidite da je drug Đilas preuzeo ideje partizana iz 1945. Bas vizionarski.

    1. Nemoj da žuriš!!! To će biti „kad dođu na vlast“ a dotle……

  2. Za korupciju je potrebno DVOJE. Dakle, osim nase vlasti koja je odgovorna za niz veoma sumnjivih „investicionih“ ulaganja, valjda su odgovorni i „investitori“. Mozda bi ih trebalo malo optuziti u maticnim drzavama. Zato sto im tamo ne bi ni na pamet palo da rade ono sto rade ovde.

  3. PKB će biti vraćen građanima? Šta će zemlja građanima. I kako će to KRAĐANI da povrate zemlju i po drugi put počaste lumpenproletarijat otetom zemljom. Ni u komunizmu i diktaturi proletarijata nije zemlja poklanjana građanima već lumpenproletarijatu. Samo još da se podsetimo definicije :Lumpenproletarijat (njemački Lumpenproletariat, „proletarijat rulje“; „iznošeni proletarijat“) je izraz koji se koristi u marksizmu kako bi se opisali deklasirani slojevi društva koji žive na njegovim marginama kao što su skitnice, beskućnici, prosjaci, sitni kriminalci, prostitutke i sl.

  4. Alo bre, pa imaju li ovi nešto pametno da kažu. Zalažu se za državni kapitalizam. Kako se ta komuna kod njih ukorenila.

  5. Ko o cemu Djilas o PKB-u
    Nije valjda to jedina tema. Ok, jeste prevara, ali ima jos 3.000 prevara i zlocina

  6. Ovi botovi stvarno nemaju svoje cime da misle. Sta ce se desiti kad jednog dana osvanemo sa enklavama stranih ljudi u Jabuckom, Glogonjskom ritu, Kovilovu ili bilo gde na prostoru PKB. Onaj cija je zemlja ima pravo da naseli koga god hoce na nju i da isparcelise i da kome i koliko hoce. Nije on kupio PKB da Srbiji bude bolje vec da gleda svoje interese. Moze komotno da zaradi 500% na prodaji zemlje svojim sugradjanima koji ce iz pustinje da dodju i zive na domak glavnog grada. Botovi, kad se desi ne kukajte.

  7. Privatizaciju PKB treba ponistiti. A, zatim ovu kompaniju treba restruktuirati i poslovno organizovati kao akcionarsko drustvo
    U tom drustvu drzava bi trebalo da ima 51 odsto akcija. A preostale akcija trebalo bi besplatno podeliti , 29 odsto svim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u Republici Srbiji, koji obradjuju maksimalno do 20 hektara. A 20 odsto akcija treba prodati svim registrovanim gazdinstvima koja obradjuju do 100 hektara zemlje.
    Besplatna podela akcija bila bi pravedna nadohnada za sve ono sto su seljaci ucinili za drzavu u poslednjih 30 godina, kad su je skoro besplatno hranili potcenjenim cenama svoje robe.
    Seljaci bi pak ulaskom u vlasnicku strukturu PKB, uneli malo strucnosti u vodjenje ove kompanije i ujedno sami formirali novi poljoprivredni Geneks, jer bi dobili firmu koja bi se borila za njjihovuu proizvodnju na domacem trzistu, ali i u izvozu znatno bolje, nego sto je to sada.
    Ovakav, Barselonin model privatizacije PKB-a stvorio bi jednu veliku korporaciju, sa najvecim komadom zemlje u prestonici, blizu Dunava, luke Pancevo, i aerodroma koja ima sve uslove da mnogo zaradjuje i sama povuce razoj celokupne poljoprivrede u Srbiji. Male i srednje firme su uredu, ali bez nekoliko velikih kompanija koje su sposobne da se rvu sa regionalnim i evropskim Srbija ni u buducnosti nece imati vajde od svoje komparativne prednosti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.