SSP: Rad Ministarstva odbrane ugrožen zbog sukoba Vučić - Gašić 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Stranka slobode i pravde upozorava da je rad Ministarstva odbrane ugrožen zbog razdora u Srpskoj naprednoj stranci izazvanog sukobom Aleksandra Vučića i Bratislava Gašića.

Kako se navodi u saopštenju SSP, oni već dugo ukazuju da je vlast poništila sve inistitucije postavljajući nestručne kadrove.

„Ali poslednji sukobi unutar SNS-a prete da potpuno uruše i ugroze rad ministarstva odbrane, što može imati dramatične posledice po funkcionisanje Vojske Srbije i bezbednost zemlje“, smatraj uu SSP.

Iz SSP podsećaju ko je sve vodio Ministarstvo odbrane tokom Vučićeve vlasti, pa navode Zoran Đorđević – finansista, Nebojša Stefanović – doktorand Megatrenda, Aleksandar Vulin – Vulin i Bratislav Gašić, čovek čije su hapšenje tražili inspektori Milenković i Mitić zbog narko-slučaja “Jovanjica”.

„Danas Ministarstvo odbrane ne vodi niko, jer je Gašić, to je svima već jasno, na ledu. Ne zbog toga što po kvalifikacijama nikada nije ni smeo da bude na nekom odgovornom mestu, već zbog sukoba sa Vučićem“, piše SSP.

U ovoj stranci navode da je Bratislav Gašić „čovek koji nije uspeo da završi školu za građevinskog tehničara, nego je upisao smer za keramičara“.

„U kruševačkom Trajalu je bio zaposlen kao šef službe za održavanje i čišćenje fabričkog kruga. Iznenada mu se u biografiji pojavilo da je završio Ekonomski fakultet u Nišu, a diplome su dobili i neki njegovi saradnici. Dugo je već javna tajna da iza Gašićevog „studiranja“ stoji tadašnji rektor Univerziteta u Nišu Dragan Antić i prorektorica koja bila u komisiji kada je Gašić navodno diplomirao. O rektoru su mediji pre nekoliko godina pisali da je pred hapšenjem zbog niza zloupotreba tokom dvanaestogodišnjeg mandata, ali je čudesno cela ta tema zatrpana – navodno, posle Gašićeve intervencije“, navodi se u saoptenju.

Dodaju da se danas  govori da će biti na tapetu, između ostalog, i zbog Gašićeve sumnjive diplome.

„Gašićev pad počinje sa iskazanim nezadovoljstvom zbog postavljanja Vučevića za šefa SNS-a. Nastavlja se Banjskom, a kulminira davanjem informacija medijima o stanovima Vladimira Đukanovića, Vulinovim malverzacijama… Javna je tajna da je na njega mislio premijer Miloš Vučević kada je govorio o smeni ministara koji misle da su nesmenjivi. Sve te „porodične svađe“ odražavaju se na funkcionisanje ministarstva odbrane i bezbednost države“, piše SSP.

U SSP zaključuju da Vučić očigledno ne sme da smeni Gašića, jer je svedok mnogih nepočinstava vlasti i akter više afera, ali sa druge strane Gašić ne može da radi posao za koji je izabran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari