SSP: RTS prekršio zakon 1Foto: Z. S. M.

Stranka slobode i pravde je saopštila da su direktor RTS Dragan Bujošević i glavni i odgovorni urednik Nenad Lj. Stefanović prekršili Zakon o javnim medijskim servisima i Zakon o javnom informisanju, jer u Dnevniku 2, ni u drugim informativnim emisijama, 5. oktobra nije emitovan prilog sa sednice Glavnog odbora te stranke.

 

U saopštenju se ističe da je Stranka slobode i pravde po broju narodnih poslanika druga najveća politička stranka u državi i prva opoziciona, a njen poslanički klub je drugi po veličini u Narodnoj skupštini i prvi opozicioni.

Ukazuje se da je, u skladu sa dva navedena zakoni i interesom za istinito, blagovremeno, potpuno, nepristrasno i profesionalno informisanje građana, obaveza RTS bila da u Dnevniku 2 emituje profesionalan i objektivan izveštaj sa sednice Glavnog odbora, najvišeg stranačkog organa SSP, kao i da za tu sednicu odvoji srazmeran medijski prostor u ostalim informativnim emisijima.

Ovo je još jedan dokaz da Radio televizija Srbije nije javni servis, već oruđe u rukama Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke i da nije u funkciji građana Srbije, već u funkciji očuvanja autoritarnog i korumpiranog režima, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari