Stefanović (SSP): Revizija svih potpisanih sporazuma neophodna za rešavanje kosovske krize 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas da prioritet Srbije treba da bude zaustavljanje iseljavanja Srba sa Kosova i dodao da je za rešavanje krize na tom području neophodna revizija svih ranije potpisanih sporazuma.

On je novinarima u Skupštini Srbije kazao da je rešenje moguće i da treba sastaviti „krovni sporazum“ koji bi bio detaljan, kojim bi bila regulisana sva prava i koji bi podržala međunarodna zajednica.

Po njegovim rečima, pozitivne su, ali nisu dovoljne mere socijalne zaštite koje je u petak predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić da bi se olakšao život Srbima na Kosovu.

„Treba im pomoći kroz organizovano dovođenje naših firmi na sever Kosova i Metohije. To bi omogućilo da se ljudi zaposle. Sadašnje ulaganje u obrazovanje je nedovoljno i taj novac negde nestaje. Postoje osnovane sumnje da taj novac završava u džepovima kriminalaca bliskih vlasti“, smatra Stefanović.

On je ocenio da je Vučić povlačio loše poteze koji su pomogli kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju.

„Stvorio je opasan vakuum kojeg je Kurti iskoristio. On (Kurti) sprovodi sumanutu politiku čišćenja Srba sa Kosovu, a ;Vučić neće da prizna da je napravio kardinalnu grešku kada je eliminisao sve institucije osim zdravstva i školstva“, ukazao je potpredsednik SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari