SSP Subotica pita zašto vaspitačice ne mogu na odmor pre izbora 1Marinika Tepić, foto: BETA/STRANKA SLOBODE I PRAVDE

Predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Subotici i predsednik Poslaničke grupe SSP-a u Skupštini Vojvodine Robert Šebek je danas pitao rukovodstvo Predškolske ustanove (PU) „Naša radost“ zašto je vaspitačicama u ovoj ustanovi zabranjeno da koriste godišnje odmore do 2. juna, kada su lokalni izbori.

U saopštenju piše da tokom predizborne kampanje Srpske napredne stranke u Subotici decu, „umesto da čuvaju dve vaspitačice, čuva ih jedna, dok je druga u toku radnog vremena na terenu u svrhu rada za izbornu kampanju SNS“.

Šebek je rekao da u toj ustanovi „nemali broj vaspitačica protivzakonito drže u radnom odnosu na određeno vreme – neke i više od 15 godina i na ovaj način ih ucenjuju da pored radnog zadatka za koji su se školovali moraju da rade i u interesu vladajuće partije“.

SSP Subotica traži od Inspekcije rada hitan vanredni nadzor u objekatima PU „Naša radost“, od sindikata da hitno reaguje i zaštiti zaposlene, a od istražnih organa da hitno ispitaju i utvrde da li su rukovodioci te ustanove zloupotrebili službeni položaj i time počinili krivično delo – zaključio je Šebek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari