SSP Topola: Umesto vode sraman odgovor lokalne vlasti, a protivgradni sistem zaštite ponovo zakazao 1Foto: OO SSP Topola

 

Građani u Topoli protestvuju zbog nedostatka vode a tokom vikenda od grada ponovo je stradalo selo Jarmenovci u ovoj opštini. Tim povodima reagovao je opštinski odbor Stranke slobode i pravde.

– Problem vodosnabdevanja u Topoli traje decenijama i ne može se rešiti preko noći – odgovor je lokalne vlasti na protest građana opštine Topola u petak povodom restrikcija vode, a koji su građani mogli da pročitaju na zvaničnoj facebook stranici Opštine Topola, anvodi se u njihovom obraćanju javnosti i medijima.

Po njihovim rečima građani Topole znaju da je zadnjih 20 godina na vlasti Dragan Jovanović „kroz razne stranke”, a pre toga na vlasti su uglavnom bili sadašnji koalicioni partneri SPS, tako da ovaj odgovor rukovodioca opštine „ne priliči ozbiljnim ljudima”.

– Selima priključenim na gradski vodovod je za 11 dana, koliko traju restrikcije, voda puštena na samo po jedan dan i građani traže rešenja a ne izgovore koje ne mogu koristiti umesto pijaće vode, ističu u OO SSP Topola.

Svima je u potpunosti jasno da problem vodosnabdevanja nije rešen jer niko nije želeo da ga reši, uvek je bilo nešto drugo važnije.

– Šta može da bude važnije od vode? Pešačka zona kojom nema ko da prođe ili neka druga besmislena investicija?, pitaju se oni.

U subotnjem nevremenu od grada je ponovo stradalo selo Jarmenovci.

Treći put u zadnjih mesec dana opštinu Topola je zahvatio grad i treći put su seljacima uništeni voće, povrće, putevi, egzistencija. Protivgradni sistem zaštite treći put je zakazao, ističe za Danas Dragana Marinković, predsednica OO Stranke slobode i pravde Topola.

Po njenom mišljenju niko od nadležnih se previše ne bavi ovom temom.

– Na lokalnom nivou obećavaju se nikada veće subvencije i nikada veća ulaganja u poljoprivredu. Predsednik skupštinskog Odbora za poljoprivredu Marjan Rističević sednice Odbora koristi za vređanje opozicije. Ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović takođe se bavi opozicijom, za svoje ministarstvo nema vremena. Predsednik Aleksandar Vučić u svojim svakodnevnim obraćanjima se bavi EXPO-m, Beogradom na vodi, kopanjem litijuma, poljoprivredu ne pominje, navodi ona.

Očigledno je da nadležni zaboravljaju da ih seljak hrani i treba da se sete seljaka svakodnevno a ne samo pred izbore, zaklučuje Dragana Marinković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari