SSP traži od naprednjaka Đorđa Dabića da objasni da li je bačen eksploziv na njegov kafić na Vračaru 1Đorđe Dabić/Foto: SNS, Fejsbuk

Stranka slobode i pravde pozvala je Đorđa Dabića iz SNS da objasni da li je bačena eksplozivna naprava na lokal čiji je on vlasnik.

„Pre dva dana je bačena eksplozivna naprava na lokal na Vračaru na uglu Kursuline i Krunske, firme u kojoj je vlasnik ni manje ni više nego državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i istaknuti SNS funkcioner Đorđe Dabić. Prema izveštajima medija, napad su izveli pripadnici zaraćenih kriminalnih klanova. Vračar, nekada miran deo starog Beograda, postaje poprište mafijaških obračuna u kojima su uključeni i funkcioneri SNS-a“, navodi se u pisanoj izjavi Ane Gođevac, predsednice OO Stranke slobode i pravde na Vračaru.

SSP traži od naprednjaka Đorđa Dabića da objasni da li je bačen eksploziv na njegov kafić na Vračaru 2
foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Đorđe Dabić je dužan da objasni javnosti, ali i tužilaštvu, otkud tu bomba i ko mu to šalje poruku i zbog čega u jednom od čak tri njegova lokala u rasponu od 100 metara na Vračaru?! Podsećamo da smo mi iz Stranke slobode i pravde još u martu podneli krivičnu prijavu protiv Đorđa Dabića zbog teških izbornih mahinacija. Prijave su podnete i protiv Bratislava Gašića, ministra unutrašnjih poslova, Aleksandra Martinovića, ministra državne uprave, kao i drugih visokih funkcionera SNS-a, koji su institucije države pretvorili u mehanizam za lično bogaćenje dok kriminalne strukture caruju ulicama“, navodi se u pisanoj izjavi Ane Gođevac.

„Ovo nije izolovan incident – ovo je pravo lice režima SNS. Pozivamo tužilaštvo da odmah ispita Dabićevu povezanost sa kriminalnim klanovima i njegovu ulogu u ovom opasnom lancu. Dok oni šire Vučićevu propagandu na društvenim mrežama, Beograđani se suočavaju sa bombama i opasnošću“, tvrdi se u saopštenju SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari