SSP: U Kragujevcu se danas verifikuje lažni gradski parlament i jednoumlje 1Kragujevac Foto: Wikipedia

Stranka slobode u pravde (SSP) u Kragujevcu ocenila je da se danas održava „lažna skupština lažnog parlamenta“ i da se po prvi put od održavanja višestranačkih izbora verifikuje, kako su naveli, nelegitimni gradski parlament i jednoumlje.

SSP je u saopštenju navela da je danas „tužan dan, jer je demokratija proterana iz parlamenta“ i optužila Srpsku naprednu stranku (SNS) oligarhiju za sistematsko uništavanje institucija.

„Kako u Kragujevcu na izbore izašlo samo 46 odsto od ukupnog broja upisanih građana, lokalni izbori nemaju legitimitet, jer je manjina izabrala predstavnike koji će formirati vlast, koja će biti nametnuta većini. A većina je bojkotovala izbore jer drugog rešenja nije imala, svesna da je svaki pokušaj institucionalnog delovanja protiv SNS vlastodržaca osuđen na propast“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da „manjina“ koja je glasala to učinila „iz straha ili zbog obećanja da će im neki problem biti rešen, a i kada su glasali, podržali su listu „Za našu decu-Aleksandar Vučić“.

„Niko od lidera lokalnog SNS-a nije imao hrabrosti da imenom i prezimenom stane na čelo liste, te se i u tom smislu legitimitet lokalnih izbora može dovesti u pitanje“, saopštila je SSP.

Smatraju da lokalni SNS ima za cilj da uključi u vlast predstavnike svih lista „kvazi opozicije“, kako kažu u SSP, i tako stvori privid demokratije u Skupštini grada.

U SSP su naveli da je bojkot izbora od strane prave opozicije ostvario svoj cilj, a većina građana Kragujevca je neizlaskom na izbore pokazala da je Kragujevac većinski za suštinske promene.

„Duboko verujemo i borimo se da ovakva nelegitimna vlast ne potraje dugo, sa nadom se da će se demokratija brzo vratiti u Kragujevac koji se smatra kolevkom demokratije i moderne srpske države“, saopšteno je iz SSP Kragujevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari