SSP upozorava da se iza GUP-a Novog Sada krije "sukob interesa" 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

-Generalni urbanistički plan prestao je da važi krajem 2021. godine, pa su naprednjaci, po hitnim postupcima, forsirali donošenje odluka koje vode ka usvajanju planova za „Novi Sad na vodi” i izgradnju „kineskog” – četvrtog mosta preko Dunava iz pravca Bulevara Evrope – navodi se u saopštenju Resornog odbora za urbanizam i saobraćaj Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Oni napominju da se iza GUP-a krije sukob interesa, budući da je Zoran Vukadinović, zamenik predsednika Komisije za planove skupštine grada od 2007. godine, koji „istovremeno gura planove za firme Montop, Suniko i Južnu bačku“.

„Sve to radi preko projektantske firme Andzor Engineering d.o.o. Novi Sad, koja istovremeno vrši jednu od analiza procene uticaja na životnu sredinu projekta „Novi Sad na vodi“, te odobrava projekat“, istaknuto je u saopštenju.

Iz SSP pitaju gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da objasni „kako je moguće da Vukadinović samostalno odlučuje o planovima koje radi njegova sopstvena firma, a sve o trošku građana“.

Oni, takođe, traže i odgovor na pitanje ko je Vukadinoviću „dao odrešene ruke da namešta svoj „tim“ po javnoj upravi, dodeljuje unapređenja, te preko Vučevića namešta ljude u javnim firmama koje se bave urbanizmom“.

„Ako se ovome doda podatak da je Andzor Inženjering radio celokupan projekat uređenja Pozorišnog trga, koje je u javnosti okarakterisano kao „groblje“, sa upitnim količinama upotrebljenog materijala i ukupne vrednosti projekta za Suniko i Montop, jasno je da će gradonačelnik Miloš Vučević morati da odgovori na još neka pitanja“, zaključeno je u saopštenju resornog odbora za urbanizam i saobraćaj novosadskog odbora Stranke slobode i pravde.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari