SSP podneo krivičnu prijavu protiv Vesića, zbog Šapićevih izjava o njemu - da plaća analitičare, bivše političare i novinare 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Stranka slobode i pravde podnela je krivičnu prijavu protiv ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića zbog sumnji „da plaća analitičare, bivše političare i novinare“, koje je izneo gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, saopštila je danas predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović

Popović je u pisanoj izjavi navela da se stranka odlučila na taj korak jer se tužilaštvo „pravi mrtvo, a (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić, Vesić, Šapić i (premijer Srbije Miloš) Vučević javno govore da priznaju samo sud svoje partije“.

Navela je i da „ako Šapić laže“ treba odmah da podnese ostavku, a ako govori istinu Vesić ne može više da ostane ministar „ni sekundu duže“.

„Za građane bi bilo najbolje da obojica nestanu sa političke scene jer maltretiraju Beograđane, uništavaju naš grad i sve čega se dohvate“, ocenila je Popović i dodala da građani glavnog grada Srbije zaslužuju vlast koja zna kako da reši njihove probleme.

Šapić je na konferenciji za novinare u julu, kazao da za razilku od Vesića, on nema veze u opozicionim medijima kao i da ne plaća lažne analitičare i bivše političare koje niko neće, poput direktora Centra za lokalnu samoupravu Nikolu Jovanovića.

Šapić je još rekao da Vesić pomaže i finansira (istraživački portal) BIRN da bi vodio njegove bitke unutar Srpske napredne stranke i van nje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari