SSP: Vlada dva meseca ignoriše prekomerno zagađenje u Boru

Ostavite komentar


  1. Od banjski čistog vazduha u Boru, kao pre 1903. godine, kako je veličao sebe grobar RTB Bor, Sosa ostavio je kineskim vlasnicima više repova, kao prekomernog zagađenja vazduha, kolektora Kriveljske reke, neočišćene Borske reke, a obećao je za dve godine od predhodnih izbora. Najgore je što je, usled promašene investicije nove fleš peći i postrojenje za proizvodnju sumporne kiseline, a u Boru nije izgrađena nova topionica, kako laže grobar RTB Bor, s tim što investicije koštaju kao da je izgrađena zaista nova topionica, a nije. Gde odoše tolike pare, više od 300 miliona evra i dugovi od milijardu evra. Kinezima je ostavio fleš peć najnižeg kapaciteta u svetu, ali zato sa najvećim zagađenjem vode, vazduha i zemlje. To je taj bajkolažni uspeh, kome je najviše, neopravdano, verovao vlasnik Srbije, a borani I boranke nek’ se truju do njihove mile volje. Od Vlade ne treba ništa očekivati da preduzme po pitanju prekomernog zagađenja i trovanja borana. Naime, Kombinat bakra bio je i ostaje mezimče vlade i predsednika, čiji je štićenik doskoračnji čelnik RTB Bor.

  2. Ja verujem da ce se naci resenje i da ce se kvalitet vazduha u Boru popraviti.Naravno uvek se nadje neko da komentarise,a taj neko nije nista preduzeo dok je bio na vlasti.

  3. Sve teške industrije u svetu se bore sa zagađenjem, pa tako i Bor. Kinezi su velika ekonomska sila i znaju da je potreban ogroman napor za prilagođavanje teške industrije klimatskim promenama. Svakako se radi na tome da Bor bude što manje zagađen.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.