SSP: Vlasti odbijaju pomoć Evrope jer ona kontroliše trošenje novca

Ostavite komentar


  1. Ciste gluposti, MMF ti da kredit jos ona da ti odredi kako ces da ga trosis. Stvar je u tome sto to nije pomoc vec kredit i EU tako treba i da ga definise ako vec tako radi, a ne kao pomoc.

    1. To jeste POMOĆ, zato što se dobija pod daleko povoljnijim uslovima nego komercijani kredit.
      Ja MNOGO više volim da mi neko, na primer MMF, da vrlo povoljan dugoročan kredit, s vrlo malom kamatom i da to nazove „pomoć“, nego da uzmem loš i skup kratkoročan komercijalni kredit od nekog šeika sa velikom kamatom.
      I sasvim je u redu da to onaj ko ti daje povoljan kredit kao pomoć, ne dozvoljava ti da arčiš taj novac kako ti je ćef za fontane i lampione, nego strogo namenski, baš zato što je to POMOĆ, a ne komercijalni kredit.
      S druge strane, zelenaša stvarno baš briga kako ćeš ti potrošiti novac koji ti je on dao, njega zanima samo da vrati svoj novac, uvećan za VELIKU kamatu. Što više ti potrošiš, više će i on zaraditi!
      Ali kad je neko anti EU bot, takve stvari ne razume…

  2. E da mogu na tvoj račun da uplate pa da ti to iskontrolišeš. Mogao bi malo da dopuniš i svoj račun jer si verovatno ostao bez para. Jado jadna ko te nezna skupo bi te platio.

  3. Dokaz za sve napred navedeno je situacija u gradskoj upravi Beograd gde se reketira i u vreme ovih dana….

  4. Zbog sunovarata ekonomije danas nije vazno ko nudi novac nego NASTA se taj novac trosi.Evropa nudi kredit da bi se sto pre IZASLO iz krize i to nema nikakve veze sa „stabilnim javnim finansijama“,nego sa predvidjanjima ekonomista u EU da ako zemlje pogodjene ovim virusom ZELE OPORAVAK,moraju da povecavaju zaduzenost i sva raspoloziva sredstva i budjet stave(ubrizgavanjem svezeg novca,)u sluzbu onih koji su najteze pogodjeni krizom..Posto svi predvidjaju da ako drzave odmah ne preduzmu te mere,morace da predju(ako se sirenje virus ne zaustavi,) na „ratnu ekonomiju“.A to znaci masovna nezaposlenost,glad,siromastvo.
    Obijanjem tog kredita Vucicevom okruzenju izgleda vise odgovara da ova kriza i policijski cas sto duze traju.

  5. Da smo odbili pomoć od EU, ne bi nas prozivali što im nismo postavljali bilborde zahvalnosti, posle upućene pomoći.

  6. Mislim da bi prvo trebali da se informisu pre nego sto nesto kazu, Srbija nije trazila pomoc od EU, jer je vec uzela kredite od Svetske banke i Centralne banke po povoljniji uslovima od onih koje je nudila EU.

    1. Pa ceo svet je u problemu zbog kredita i networth- a…. krediti nisu za siromasne nego za bogate. Ja bih iskreno voleo da vidim da se sve sravni na 0 globalno pa da se onda prebrojimo, ko je gde i sta koliko vredi…. znam da se nece desiti ali bih voleo…

  7. Evropska Unija je nudila pozajmice, ali zasto da uzmemo nesto sto nam u ovom momentu ne treba kad smo vec uspeli da nadjemo pomoc na drugoj strani, zasto bi se zaduzili, da ubijemo svoju ekonomiju? Svako normalan to shvata, sem opozicije.

    1. Vidimo kako nema potrebe, pa je vlada R. Srbije donela uredbu o zaduzivanju zbog pandemije pre desetak dana…..

  8. Ozbiljnim radom i stvaranjem adekvatnih rezervi danas možemo po neki „povoljan“ kredit i da odbijemo, a onaj ko vodi finansije to odlično zna, šta i koliko košta.

  9. Ne daje EK tako lako svoje novce, u sve su se oni ugradili, jer njihov interes je samo profit!

  10. Odavno sam prestao da se zadužujem i kreditiram svoje potrebe preko bankarskih kredita, oslanjam se samo na svoje stabilne prihode i od toga obezbeđujem svoju egzistenciju.

  11. Nije pomoć, već krediti, a čemu uzimanje kredita kad imaš dovoljno novca baš za tu namenu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.