SSP Vršac: Grad u opsadnom stanju zbog proslave Srpske napredne stranke 1Vršac Foto: Wikipedia

Odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Vršcu je saopštio da je taj grad „u opsadnom stanju“ zbog sutrašnje proslave godišnjice osnivanja Srpske napredne stranke (SNS).

Vladajuća SNS je ranije najavila da će proslaviti 16 godina od osnivanja skupom u četvrtak, 24. oktobra sa početkom u 18.00, u Milenijum centru u Vršcu.

Predstavnica lokalnog SSP Stela Tamaš Lazin je navela da Vršac „ne samo da je već danas u opsadnom stanju zbog sutrašnje proslave „rođendana SNS“ nego su, kako tvrdi, „vlasnici gradskih lokala dobili i pretnje da sutra uopšte ni ne otvaraju objekte“.

Ocenila je u saopštenju da je „očito (da je to urađeno) da bi sprečili svaki rizik da neki slobodoumni građani dođu i kažu šta misle o njihovom režimu“.

U saopštenju je navel i da „trenutno sve javne gradske službe u Vršcu vrše pritisak na zaposlene da se u kontrolisanim uslovima pojave u što većem broju na „proslavi da kliču i tapšu“.

„Ostalima ne samo da je prilaz zabranjen, nego je gradska uprava saopštila da će i saobraćaj biti potpuno obustavljen u delu grada od 12.00 do 22.00. samo kukavički nisu smeli da navedu i razlog“, kazala je ona, penela je SSP.

Dodala je da „predsednik i ministri neće prolaziti pored osnovnih i srednjih skola gde bi fasada mogla da im se obruši na glave“ kao i, kako je ukazala, “ vrtiće i dečija igrališta – da ih ne uplaši prizor na koji bi naišli“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari