SSP Zaječar: Agonija zdravstvenog sistema 1Foto: Glas Zaječara

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Zaječaru već duži vremenski period ukazuje na veoma loše stanje u zdravstvenom sistemu grada, a prethodnih dana javnost je sa puno pažnje ispratila izjavu dr Miroslava Stojanovića direktora Zdravstvenog centra Zaječar, bivšeg pripadnika SRS-a, a danas funkcionera Srpske napredne stranke, kaže se u saopštenju Stranke slobode i pravde u Zaječaru.

Prema njihovim navodima, on je okrivio Republički fond za zdravstveno osiguranje  (RFZO) za nedovoljno sredstava za nabavke medicinskog potrošnog materijala i sve češće prakse da su pacijenti primorani da ga kupuju – čak i špriceve i kanile.

“Demanti koji je ubrzo stigao od strane odgovornih u RFZO-u, a kojim je direktor Zdrvastvenog centra optužen da iznosi neistine bio je dodatna kap u moru ljutnje sugrađana. Ovaj naprednjački ping-pong na relaciji visokih funkcionera iste stranke, predstavlja pokušaj prikrivanja činjenice o nesposobnim, bahatim i korumpiranim kadrovima, koji  nisu u stanju da rukovode bilo čime, a kamoli zdravstvenim sistemom”, ističu oni.

Iz SSP-a kažu da razbacivanje i nenamensko trošenje sredstava uz nesposoban menadžment, već duži vremenski period ugrožava funkcionisanje Zdravstvenog centra Zaječar.

“Sporni tenderi, sumnjiva „vaučer“ službena putovanja i edukacije zaposlenih, letovanja na račun veletrgovina lekovima, raskalašne proslave, samo su deo naše stvarnosti”, navode iz SSP-a.

Takođe, prema njihovim navodima, “u isto vreme Apotekarska ustanova Zaječar je preko svoje direktorke i bivše narodne poslanice SNS Dragane Branković Minčić, najavila moguću privatizaciju, a ova Ustanova već duži vremenski period je na udaru nezajažljivih zaječarskih tajkuna koji žele da je preuzmu”.

“Godinu dana Stranka slobode i pravde (SSP) ukazuje na činjenicu da neko svesno sabotira poslovanje AU Zaječar, a godišnji revizorski izveštaj se ni posle godinu i po dana nije pojavio na sednici Skupštine Grada, iako je to zakonska obaveza. Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Zaječaru insistira na odgovoru ko je i za čiji račun napravio zalihe u vrednosti od 260 000 000 dinara, što predstavlja gotovo polugodišnju potrošnju lekova i koje su veletrgovine učestvovale u tim isporukama?” kažu oni.

Iz SSP-a traže od nadležnih organa da hitno, dok ne bude kasno, uđu u Apotekarsku ustanovu Zaječar i ispitaju kompletno njeno poslovanje.

“Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Zaječaru se oštro protivi najavljenoj privatizaciji Apotekarske ustanove Zaječar na koju su se nameračili tajkuni bliski vlasti i smatramo da ova ustanova može da posluje uspešno, pozitivno i u interesu svih građana”, kaže se u saopštenju SSP-a Zaječar.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari