Šta bi svetski lideri trebalo da pitaju Vučića u Davosu? 1Foto: EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

Balkanska inicijativa za slobodu medija (BFMI) istakla je danas da je prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu veoma značajno, jer je to prilika za ostale učesnike da mu postave pitanje kako odbijanjem da uvede sankcije Rusiji i zaštiti slobodu medija u Srbiji doprinosi evropskoj bezbednosti.

„Dok tenzije rastu na granici Srbije i Kosova, prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića je važno“, navodi se u spotu objavljenom na sajtu BFMI.

„Srpski mediji pod de fakto kontrolom države, širili su dezinformacije kako bi gradili podršku u Srbiji za rusku invaziju Ukrajine. Naleti dezinformacija, koji su vodili do Rusije, potpaljivali su tenzije između etničkih grupa na Kosovu“, ističe se u tvitu.

Vučić je pozvan da govori u Davosu na skupu koji se bavi „jačanjem evropskog bezbednosnog okruženja“, ukazuje BFMI i navodi da bi učesnici samita u Davosu trebalo da pitaju Vučića kako odbijanje da Putinovoj Rusiji uvede sankcije i zaštiti slobodu medija u svojoj zemlji doprinosi evropskoj bezbednosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros, pre odlaska na svetski forumu u Davosu, sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan lordom Stjuartom Pičom, i o tome izvestio javnost prvo na Instagram nalogu Budućnoststrbijeav.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari