Šta će raditi bivši ministri: Stefanović moguće direktor javnog preduzeća 1foto FoNet/Aleksandar Barda

Neki od ministara koji nisu dobili resore u novoj vladi već merkaju druge funkcije, a mediji uveliko spekulišu o njihovim političkim angažmanima.

Prema pisanju Novosti, Nebojša Stefanović, čija je politička budućnost, uz Zoranu Mihajlović, bila najneizvesnija, viđen je sa funkciju ministra odbrane zameni za direktorsku u nekom od javnih preduzeća. Novosti pišu da se u tom kontekstu pominju „Putevi Srbije“, gde bi zamenio Zorana Drobnjaka.

Moguća je i rokada funkcija između Bratislava Gašića, direktora Bezbednosno-informativne agencije, i Aleksandra Vulina, ministra policije, pišu Novosti.

Dok bi dosadašnji ministar zdravlja Zlatibor Lončar, prema pisanu ovog lista, mogao da pređe na neku od rukovodećih funkcija u Kliničkom centru Srbije. A doskorašnja ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović, prema pisanju Novosti ostaje u stranci i bavi se stranačkim poslovima, kao i Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede.

A politička budućnost dogogodišnje ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović, neizvesna je, nakon što je odbila poziciju ministra informisanja koja joj je nuđena.

Kada je reč o kadrovima iz prošle vlade koji nisu iz SNS politička budućnost im se zasad ne zna, osim što je, prema pisanju Novosti bivša ministarka za trgovinu, turizam i telekomunikacije Tatjana Matić moguća nobva direktorka „Pošte Srbije“.

Ostali poput Nenada Popovića, lidera SNP, Gordane Čomić i Vanje Udovičića nisu „raspoređeni“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari