Šta je ambasadorka Hrustanović izjavila povodom Makronove posete? 1Foto FoNet/Privredna komora Srbije/Boban Ristić

Ambasadorka Srbije u Parizu Ana Hrustanović izjavila je da se u vrhu prioriteta, prilikom predstojeće posete Srbiji francuskog predsednika Emanuela Makrona, nalaze pitanja dijaloga Beograda i Prištine, neophodnost zaštite prava Srba na Kosovu i Metohiji, kao i dalji napredak Srbije u procesu evrointegracija.

„Pariz pokušava da vodi uravnoteženu politiku prema takozvanom kosovskom pitanju. Naime, francuska strana je u više navrata, i u poslednje vreme, zvanično reagovala i osudila unilateralne poteze Prištine koji ne doprinose normalizaciji odnosa, naprotiv – izazivaju još veće tenzije i ugrožavaju osnovana ljudska prava Srba na Kosovu i Metohiji“, rekla je Hrustanović u intervjuu za današnje Večernje novosti, povodom posete Makrona Srbiji, koja počinje sutra.

„Uzdamo se u autoritet i kredibilitet Pariza da nam pomogne u rešavanju ovog, za nas suštinskog pitanja“, rekla je ambasadorka.

„Poverenje i razumevanje koje postoji između predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića i Makrona nesumnjivo igra odlučujuću ulogu u snazi naših odnosa. Naravno da, istorijsko prijateljstvo i saborstvo, kao i veze između naših naroda koji dele istoriju, sadašnjost i budućnost, imaju izuzetno važnu ulogu“, ukazala je Hrustanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari