Šta je Dobrica Veselinović odgovorio Mariniki Tepić? 1Foto: Printscreen/YouTube/N1

Kandidat za gradonačelnika Beograda sa liste „Biram Beograd“ Dobrica Veselinović izjavio je da promene počinju sa lokalom i da veruje da neće izgubiti izbore. „Odmah 3. juna treba da se nastavi kampanja razvlašćivanja SNS svuda. Moramo da se spremamo za sledeće borbe, izazove“, rekao je on.

„Izbore nećemo izguibiti, odlučili da izađemo na izbore i da se borimo. Imaćemo hiljade odbornika koji će učiniti političku dinamiku potpuno drugačijom“, rekao je Veselinović u emisiji Iza vesti.

Kada je u pitanju odgovornost, Veselinović kaže da ona podrazumeva da u izbornoj noći izađu sa jasnom, preciznom i tačnom informacijom o broju osvojenih glasova i kažu sledeće korake, kao i ko snosi odgovornost za rezultat kakav god on bio.

Kaže da nema iluziuje da će izbori biti fer, pošteni, praznik demokratije. ali da će verovati rezultatima koji su njihovi kontrolori obradili, a kako je istakao, biće ih na svakom biračkom mestu.

Prema njegovim rečima, promena koja počinje odozdo, počinje kada se opozicija ujedini i kada izlazi na izbore.

„Moj odgovor je da borba nikad neće stati, ni 2. ni 3. juna. Naša odgovorost i uloga je da se borimo“, rekao je Veselinović.

On je rekao da ne smatra da se nalaze na početnoj tački kao 17. decembra, podsećajući da je rezultat opozicije bio dobar, „najbolji od kada je SNS došla na vlast“.

To je kako je naveo, omogućilo da se opozicija institucionalizuje, da se pojave nova lica, naprave preduslovi za ovu fazu kada, kako kaže, izlazimo na izbore i očekujemo dobar rezultat.

„Za mene je dobar rezultat da ljudi izađu na izbore i kažu kako žele da žive u budućnosti“, navodi Veselinović.

Ujedinjena opozicija postoji

Opozicija, kako je naveo, sarađuje dobro i izlazi zajedno u velikom broju gradova i opština, osim u Beogradu.

„To što ne izlazi zajedno u Beogradu je taktičko razilaženje“, naveo je Veselinović dodajući da mu je apsolutno prihvatljivo da se 3. juna ponovo nađu na istoj tački sa SSP-om, ProGlasom.

Veselinović ističe da se sve vreme razgovara sa tim ljudima oko toga šta su strategije i taktike kako razvlastiti ovu vlast.

„Oko suštine razvlašćivanja SNS nema nikakve razlike“, kaće Veselinović.

Osvrćući se na izjavu potpredsednice SSP Marinike Tepić da je ljuta na Radomira Lazovića iz Zeleno-levog fronta što u svojim izjava pokušava da ponizi one koji su u decembru štrajkovali glađu zbog izbornih uslova, Veselinović kaže da ih smatra kontraproduktivnim.

„Moje srce je puno ljubavi za sve te ljude. Ja njih i sve nas vidim kao ozbiljne opozicionare“, naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari