Šta je poručio Arsenijević nakon puštanja iz pritvora? 1Foto: Printscreen Kosovo online

Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević nakon par sati provedenih u policijskoj stanici pušten je zajedno sa svojim kolegom Stefanom Veljkovićem iz pritvora, prenosi Kosovo online.

On je nakon toga poručio da „politički progon i politički marifetluk koji su izveli pojedini policajci“, neće zaustaviti srpski narod.

On je novinarima okupljenim kod glavnog mosta u Severnom delu Mitrovice rekao da je sa Veljkovićem, optužen za ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti, iako nisu ni znali ko su službenici, a ko su gosti kafića, bivše “Dolče vite”, ispred kog se sve to i desilo.

“Gosti kafića su većinom bili Albanci, koji su nasrnuli na nas. U tom trenutku policajci nisu stavili ni jasnu barijeru, niti kordon, niti bilo šta gde mi možemo da prođemo što može da se protumači da mi možemo da se slobodno krećemo po javnom prostoru”, rekao je Arsenijević.

Ističe da su oni, pored toga, policajcu na terenu prijavili da se skrnavi spomenik Braći Milić i skrnavi nacionalno obeležje Ustavom priznate zajednice kosovskih Srba.

“Naišli smo na nerazumevanje, bili smo zbunjeni da su policajci nas okarakterisali kao ekstreme umesto ljude koji skrnave naše spomenike”, dodao je.

Za sugrađanina Stevicu Jovića, koji je uskočio da im pomogne i da ih brani, Arsenijević ne očekuje drugačiju sudbinu od njihovih.

“Mi pozivamo ljude na mir i toleranciju i da čuvamo ono što je naše, a ovaj politički progon i politički marifetluk koji su izveli pojedini policajci, neću reći svi, nas neće sprečiti naš narod već će nas ohrabriti još jače i bolje da znamo da smo na pravom putu. Ovim putem se zahvaljujem svima”, dodao je.

„Ono danas je bila odbrana našeg identiteta, naše etničke pripadnosti, da se zna da smo Srbi i da ćemo živeti ovde. Živeli su naši dedovi i pradedovi, tako ćemo i mi. To je poruka za sve. Bez obzira na sve razlike koje imamo danas smo pokazali jedno – da smo svi za jednog, a jedan za sve“, naveo je lider Srpske demokratije.

Pokazao je okupljenim novinarima tragove lisica na rukama.

“Mi smo sat i po bili vezani lisicama, imamo otiske, nisu nam dali ni da zovemo advokata, da se javimo porodicama, samo su tražili da ugasimo telefone”, rekao je Arsenijević nakon puštanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari