Šta je Srbija propustila u slučaju protiv Milana Radoičića?

Ostavite komentar


  1. Činjenično stanje je sledeće: Kosovo je dato u državinu Natou još u Kumanovu. Da bi postalo država potom je trebalo samo da ga prizna većine drugih država ili pak od sama Srbije. Do sad ga međutim nije priznala ni ta većina ni Srbija. U stvari, kosovski Srbi bi hteli da ga „priznaju“ ali to mu ništa ne bi vredelo bez priznanja Srije pod čijim je suverenitetom. Zato su Ivanović i Radojičić hteli da je stave pred svršen čin i da je suoče sa Tominim obećanjem i/ili sa egzodusom. Ivanović putem izbora a Radojičić putem pobune. No kako to Vučiću ne ogovara, budući da bi u tom slučaju izgubio naredne izbore i da ne bi imao šta da preda, stvar se zaglavila. Prema tome, valja rešiti pitanje da li zahtevati povraćaj ili prepustiti Srbe zemljama Nato pakts i priznati. Inače se možemo samo moliti za davno najavljnu propast Zapada.

  2. Pravosuđe je poodavno smejurija kojoj se ne može verovati da će suditi pravično i po zakonu. Tinejdžere šalju na tri godine u zatvor za „džoint“ a likove koji na teritoriji Srbije šetaju naoružani do zuba, miniraju, pucaju, ubijaju, puštaju po hitnom postupku nazad na ulicu, odakle su i došli. Tu nema Boga, nema pravde i zato odlaze odavde, kako peva Bora Čorba. Da je neko iz opozicije imao oružje kod sebe, ne bi izašao iz zatvora dokle god je SNS na vlasti ali kad „biznismen“ sa ulice“ skrivi smrt kosovskog policajca i tri srpske porodice zavije u crno i od dece im napravi siročiće, onda nema problema, idi gde hoćeš samo nemoj na Kosovo*, tamo nema ko da te brani jer su Vučić (briselski i nemačko-francuski) i Dačić (briselski) potpisali da sve srpske službe, uključujući i policiju nestanu sa Kosova* a da vlast i kontrolu preuzmu šiptarski policajci. Još posle lažu kako šiptari nemaju pravo da dolaze na sever. Znači, može na severu da radi ko šta hoće, da ubija, prodaje drogu, žari i pali ali policija nema pravo da interveniše ??? Ludilo.

Ostavite komentar


Politika

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke? 9

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke?

Kao najveća i najjača stranka na političkoj sceni Srbije Srpska napredna stranka (SNS) retko je dozvoljavala da u svojim redovima ima kritičare politike partije. Ipak, nekoliko članova, koji su obavljali funkcije od savetnika, do poslanika i ministara "odvažilo" se na takve poteze. Danas, neki su se povukli iz politike, neki osnovali svoje stranke, a za neke nije bilo posledica.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.