Aleksandar Vučićfoto EPA-EFE/JASON SZENES

„Nisam u bilo kakvoj političkoj ofanzivi. Radim svoj posao. U ofanzivi su neki drugi prema Srbiji. Neki su stalno ranije bili u ofanzivi, a mi smo sve gubili. Ja radim svoj posao, to je moja dužnost“, rekao je Vučić specijalno za TV Pink iz Njujorka, gde će učestvovati na 77. zasedanju skupštine UN.

On je naveo da će se u sredu obratiti u UN i to na engleskom jeziku u 18 sati, da govor još uobličava, a da će pre njega govoriti ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

„Vodili smo raspravu da li da govorim na engleskom ili srpskom. Niko u sali neće slušati govor, ali će ga svi pročitati u zemljama članice. Doneli smo odluku da govorim na engleskom, jer ovo nije obraćanje domaćoj javnosti, već onima u međunarodnoj zajednici koji mogu da nas čuju“, naveo je Vučić i dodao da će svi prenositi Zelenskog, koji se našao slučajno ispred njega, ali da će svima biti interesantno i šta on ima da kaže.

Naveo je da je govor podelio u pet tačaka i da će govoriti o poštovanju, odnosno nepoštovanju međunarodnog prava.

Vučić je rekao i da za Srbiju nije prihvatljivo da Kosovo dobije stolicu u UN, što predviđa papir koji su mu doneli međunarodni predstavnici, a koji je on odbio da primi.

„Neke ideje koje su napisane slične su onima koje sam slušao ranije i dovoljno sam iskusan da znam da nije trebalo da uzmem taj papir. Ne postoji šansa da mi pustimo Kosovo u UN. Boli me glava od toga i zato nisam uzeo papir“, rekao je Vučić, dodajući da kada jednom pustite Prištinu u UN, više nikada nećete moći da je izbacite.

Naveo je i da ako odbijemo da prihvatimo taj predlog, kako tvrde Hrvati, bićemo izolovani. Najavio je da će krenuti u nove razgovore sa zemljama Srednje Amerike, Afrike i Azije.

Ponovio je da će naravno biti pritisaka, ali da on samo radi posao za koji je plaćen i biran.

Istakao je i da je pred nama ključnih šest meseci u kojima će se kaže među zemljama napraviti razlika. Na kraju će se, kaže, videti dodatna razlika između Nemačke i svih ostalih, jer će ona otići u nebesa.

“Biće unušteni neki mali po Evropi. Mi moramo da vodimo računa da sačuvamo zaposlenost”, rekao je Vučić.

Govoreći o subotnjim događajima i Evropajdu predsednik Srbije negirao je pojedine tvrdnje da ga je je u održavanje šetnje ubedio američki ambasador Kristofer Hil.

“Mogao bi sve te koji tako govore da nazovem bedni lažovi, ali mi funkcija ne dozvoljava. To su kvazi desničari, bez obrazovanja, ili minialnog obrazovanja. Sa Hilom smo razgovarali o KiM najduže,ali i o energetskoj krizi. Tek kad smo završavali razgovor, pitao sam kakve su mu aktivnosti, da li ide u Pranjane (na obeležavanje godišnjice operacije Halijard, prim.ured.) ili na Prajd. Rekao je da još nije doneo odluku da li će ispred Ustavnog suda. Lažni desničari su znači opet obmanuli javnost. To su sve bubnjari besmisla. To sam i pokazao u Skupštini tokom rasprave o KiM“, rekao je Vučić i dodao da su neki od tih desničara išli na tajne sastanke sa Hilom u tajne rezidencije i da odatle stiže autoprojekcija.

Pojasnio je i da njemu ni jedan ambasador ne može da naredi,ali da je zadovoljan što je obezbeđena sigurnost, ali da će svi i oni koji su kršili moral i koji su kršili zakone morati da odgovaraju.

“Važan je put pred nama da sačuvamo normanost prostojnost, stabilnost i nacionalbe interese “, poručio je Vučić iz Njujorka, napominjući da je o takvoj Srbiji nedavno govorio.

Rekao je i da će Srbija biti najsrećnija kada oni iz opozicije, koji se trenutno svađaju ko je njegov igrač, ostanu duboko u zapećku, a normalna Srbija se dalje razvijala.

Na pitanje ko je njegov igrač, pošto su se lideri opozicije u nedavnoj tv emisiji međusobno tako optuživali, Vučić je za tv Pink iz Njujorka odgovorio:“Svi su oni moji, ali građani, pošto sam predsednik“.

„U političkom smislu daleko im lepa kuća i jednima i drugima. Biće najsrećnija Srbija da oni ostanu u dubokom zapećku, a da normalna Srbija napreduje. Svima njima je jedino zajedničko da govore sladostrasno „Mrzimo Vučića“. Ja sa tim nemam porblem, ali imam problem da bi posledice njihove vladavine bile katastrofalne. Zato moramo da insistiramo na očuvanju pristojnosti, bezebdnosti svakog građanina“, zaključio je Vučić iz Njujorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari