aljbin kurtifoto FoNet/UN

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da su mere za pomoć Srbima na Kosovu koje je saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić donete iz očaja i da ne doprinose miru, piše Kosovo online prenoseći RTV 21.

Prema Kurtijevim rečima, mere su iracionalne.

Kako je istakao, prvo se mora govoriti o uslovima koje je on postavio.

„Prvo moramo govoriti o tri uslova koja sam postavio, a to su mirni, ali i racionalni uslovi. Tražimo da se kosovskim vlastima preda Milan Radoičić, tražimo potpisivanje sporazuma i povlačenje pisma bivše premijerke Brnabić, koja je rekla da ne prihvata ni nezavisnost Kosova. Tako da su ova tri uslova racionalna i važna za očuvanje mira, dok su njegovi zahtevi – mere koje su napravljene iz očaja i potpuno iracionalne. Ne pozivaju na mir, već su deo agresivne kampanje za nove sukobe, kojima očigledno nije mesto ni na Kosovu ni u regionu“ rekao je Kurti.

Kada je u pitanju požar na kući u naselju Brđane u Severnoj Mitrovici, Kurti je rekao da će biti procesuirani svi počinioci koji su umešani u taj incident.

„Kosovska policija je već izjavila da će oni koji su počinili ovaj zločin molotovljevim koktelom bez sumnje biti prpcesuirani pred organima Republike Kosovo“, rekao je kosovski premijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari