Šta o Vučićevim noćnim obilascima gradilišta kaže bivša ministarka Zorana Mihajlović? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Nisam iznenađena. Više me nervira što sve kasni, a za to su odgovorni od direktora preduzeća do ministara. I uvek ima milion objašnjenja samo nema glavnog – da nisu dovoljno zainteresovani i da će radije ići po žurkama i kafanam, odmorima nego na teren, kaže za Danas Zorana Mihajlović, koja je funkciju ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obavljala od 2014. do 2020, komentarišući noćne obilaske radova na gradilištima predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučiću posle 12 godina na vlasti nije ostalo puno novih trikova za zasenjivanje javnosti koja mu veruje pa ponovo obilazi gradilišta predveče i noću.

To je prošle nedelje najavio, a od ove se dao u posao, pa je u utorak, uz prisustvo ministara i ostalih funkcionera, uveče obišao izgradnju dečije klinike Tiršova 2, u sredu je bio na gradilištu Nacionalnog stadiona, a u četvrtak uveče obilazi završne radove na železničkoj stanici Vrbas Nova. Hoće li ići još negde, u vreme pisanja ovog teksta nije bilo poznato.

– Ako se sećate rada u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, to je bilo uobičajeno. Ima gradilišta na Koridoru 10 koje smo zajedno obilazili noću. Drugo, ranije nije bilo mnogo firmi koje su noću radile iako smo pozivali i tražili. Treba leti da se radi i noću, dodatno uslovi su bolji za radnike – podseća Mihajlović.

Kako dodaje, nervira je što sve kasni u putnoj, železnićkoj, energetskoj, zdravstvenoj infrastrukturi.

Šta o Vučićevim noćnim obilascima gradilišta kaže bivša ministarka Zorana Mihajlović? 2
Foto FoNet Zoran Mrđa

– Za to su odgovorni od direktora preduzeća do ministara. Nije to potpisati ugovor i to je to. Ne! Tek tad počinje rad, rešavanje problema na terenu koji su stalni i samo ako su timovi ministarstava na terenu, da se non-stop u interakciji rešavaju problemi – ima rezultata. Ovako kašnjenja su postala uobičajena. Gledajte Moravski ili bilo koji drugi koridor, sve kasni i naravno uvek milion objašnjenja samo nema glavnog – da nisu dovoljno zainteresovani i da će radije ići po žurkama i kafanama, odmorima nego na teren – zaključuje Mihajlović.

Podsetimo, jedna od noćnih poseta Vučića radovima bila je i poseta radnicima na Moravsko koridoru 2021. sa tadašnjim ambasadorom SAD Entoni Godfrijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari