Šta piše u kineskom planu o ratu u Ukrajini kojim je Vučić oduševljen?

Ostavite komentar


  1. Владимир Владимирович Путин може у року од 24 сата да заврши тај рат, ако хоће.
    Проблем је у његовој сујети, јер докле год може да се позива на тобоже неопходну борбу, тј. баца људе у огањ, он има формално оправдање за свој одавно изгубљени рат.

  2. Sada cemo da vodimo belosvetsku politiku, u kuci nam je sve po taman.

  3. Vrlo važno čime se oduševljava Vučić,njegov je zadatak da podnese pismenu OSTAVKU.

  4. Sve sama opšta mesta i prazne floskule.
    Pitanje svih pitanja je da li dati deo Ukrajine za privremeni mir (iz istorije znamo da bi to samo bio predah do sledećeg napada) ili ratovati sve dok Rusi ne odustanu.

  5. Samo što to treba ponuditi fašističkoj alijansi NATO americi engleskoj i nemačkoj Ukrajini su prosta koleteralna šteta senilnom Bajdena Šolca i Sunaka

  6. Nisi ti predsednik zato što si najpametniji, ima mnogo pametnijih u Srbiji od tebe, ti si predsednik zato što si najpokvareniji i što si okupio bagru oko tebe i ucenio stotine hiljada ljudi u Srbiji. Koga je u svetu briga šta ti misliš o ratu u Ukrajini, Rusi će pripojiti pola Ukrajine uzimajući za primer proglašenje Kosova kao nezavisne države a ti jedini to ne vidiš i mažeš nam oči litijumom i glupostima.

  7. Drugim rečima, to i nije nikakav ozbiljan „plan“, već spisak opštih želja.

    Kina drži Rusiju u šaci, ovde ljudima nije poznato da Kinezi (kojima se Rusija u nedostatku evropskog tržišta okrenula) još uvek, dakle više od pola godine posle Putinove posete Pekingu nisu potpisali ugovor o drugom, novom gasovodu prema Kini, koji je trebao da zameni jedan deo isporuka Evropi. Jer Kinezi mrtvi ladni Rusima neumorno spuštaju cenu ispod granice bola, kožu im deru i to polako. A ceo gasovod o trošku Rusije…

    Kina bi mogla mnogo više konkretno da uradi. Ali nema motivaciju za to.

  8. Koja umisljena budala, a kreteni po novinama samo pljeskaju. Boze, ima li te?

  9. Ne bih ja ovo uopšte nazvao planom. Sve su to predlozi za privremeni prekid vatre koji se neće desiti. Neke od tačaka bi morale biti poštovane jer se kose sa pravilima ratovanja, ali za Ukrajince to, izgleda, ne vredi. Mislim, naravno, na napade na nuklearne elektrane. Ovaj rat neće stati dok Zapad ne shvati da ne može poraziti i okupirati Rusiju ili dok Rusi ne okupiraju celu Ukrajinu što, iz meni nerazumljivih razloga, ne žele. Treća alternativa je nuklearni rat. Bilo bi to tragikomično (ali prigodno), da jedan klovn-klavijaturista izazove propast ljudske rase zbog rata koji mu nije trebao.

Ostavite komentar


Politika

Bisljimi i Petković sutra u Briselu, Stano: Logična posledica pregovora bilo bi priznanje Kosova 8

Bisljimi i Petković sutra u Briselu, Stano: Logična posledica pregovora bilo bi priznanje Kosova

Portparol Evropske unije Peter Stano kazao je da će se glavni pregovarač Kosova u dijalogu sa Srbijom Besnik Bisljimi sastati sutra u Briselu sa glavnim pregovaračem Srbije Petrom Petkovićem na sastanku koji je inicirao specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, a da prioritet i agendu određuje "najveća hitnost početka primene Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa dve strane", prenosi Juronjuz.

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.