Šta Rasim Ljajić misli o litijumu? 1foto FoNet/Kabinet ministra trgovine

Predsednik Socijaldemokraske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić ocenio je danas da je pitanje litijuma u Srbiji, umesto da bude stručno, postalo političko pitanje.

On je za televiziju Pink kazao da po pitanju iskopavanja litijuma struka mora da se izjasni o tome šta su ekonomski benefiti, a šta potencijala opasnost po ekologiju i zdravlje.

„Ukoliko je veće ovo drugo, od toga neće biti ništa, pa ko je lud to da radi“, kazao je Ljajić, čiji SDPS je deo vladajuće koalicije.

Naveo je da je gledao jedan od protesta protiv iskopavanja litijuma i da je tu, osim, kako je kazao, dve-tri rečenice o litijumu, čuo od govornika, „sve drugo“.

Prema njegovim rečima, govorilo se o raznim terorijama zavere i globalizmu, te da vlast hoće da uvede Srbiju u NATO. a Rusiji sankcije.

Apelovao je da se smiri ta vrsta ostrašćenosti i naglasio da poltičari ne bi trebalo da se bave litijumom, već stručnjaci.

Još smatra da opozicija posle izbora i preko teme litijuma pokušava da oslabi poziciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari