Šta se u prvih 100 dana Vlade uradilo u zaštiti životne sredine? 1foto: L. L./ATAImages

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je danas da se u prvih 100 dana vlade Srbije „marljivo radilo“ na projektima izgradnje sedam regionalnih centara za upravljanje otpadom.

Ona je u saopštenju navela da trenutno napreduju radovi na izgradnji sanitarne deponije i prateće infrastrukture u regionalnom centru u opštini Ub, koji će skupljati otpad iz 15 lokalnih samouprava.

„Uskoro krećemo sa radovima u Pirotu, a intenzivno radimo i na dokumentaciji za izgradnju regionalnog centra u Inđiji“, rekla je Vujović.

Dodala je i da je u prvih 100 dana vlade završena transfer stanica za pretovar otpada u Smederevu, kao i da se paralelno radilo na projektima zatvaranja i sanacija smetlišta (nesanitarnih deponija).

„U prethodne četiri godine sanirali smo osam nesanitarnih deponija, a pri kraju su radovi na sanaciji deponija u Požegi, Rumi i Zrenjaninu. Očekujem da će uskoro početi sanacija još tri deponije – u Subotici, Prokuplju i Topoli“, rekla je Vujović.

Kada su u pitanju manje divlje deponije, kazala je da je ministarstvo tokom četiri godine uklonilo više od 1.000, odnosno oko 200 od početka ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari