Šta socijalisti misle o Vučićevom pokretu? 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ)

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Socijalistička partija Srbije podržava formiranje pokreta koji bi objedinjavao aktivnosti vladajuće koalicije i svih drugih patriotskih stranaka, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Kako je navedeno, Socijalistička partija Srbije veoma dobro sarađuje sa Srpskom naprednom strankom i ponosni su na sve što smo uradili sa Aleksandrom Vučićem u proteklih 11 godina.

“Kao što sam se i ja zalagao, SPS podržava formiranje pokreta koji bi objedinjavao aktivnosti vladajuće koalicije i svih drugih patriotskih stranaka. O tome smo predsednik Vučić i ja razgovarali više puta u proteklim godinama, o potrebi zajedničkog nastupa za odbranu nacionalnih i državnih interesa, uz zadržavanje identiteta stranaka koje bi činile pokret”, navodi Dačić.

Kako zaključuje, o tome vlada jedinstvo u SPS, a u narednim danima će se sigurno razgovarati o modalitetima saradnje i zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima.

Pre ovog Dačićevog sasopstenja, funkcioner SPS Novica Tončev je izjavio da ta stranka nije dobila poziv za razgovore o Pokretu za narod i državu, čije je formiranje opet najavljuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Prvo moramo da se upoznamo sa platformom i uslovima kako ne bismo dozvolili da se SPS utopi u taj pokret“, naveo je Tončev između ostalog. .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari