Šta su iz Narodnog pokreta u Zaječaru poručili Bošku Ničiću? 1Foto: Miljko Stojanović / Danas

„Kao što je nekima poznato, grad Zaječar nema gradskog pravobranioca i zamenika, još od početka godine. To znači da građani koji su tužili grad Zaječar, ne mogu da ostvare, svoja prava pred sudom“, kazao je danas predsednik Gradskog odbora, Narodnog pokreta u Zaječaru, advokat Goran Kalčević.

Prema njegovim rečima, to znači da se gomilaju veliki troškovi, zbog odlaganja ročišta, i zbog toga grad će morati da plati, a to znači, da će građani plaćati velike troškove koji su nastali zbog neodgovornosti vlasti u Zaječaru, koje nikako da imenuju gradskog pravobranioca i njegovog zamenika, i pored toga što su znali, kako oni tvrde, da će bivši, otići u penziju.

„Pred Privrednim sudom u Zaječaru, na dan 14. septembar, vodi se jedan parnički postupak u kome je grad Zaječar stranka. Grad Zaječar je u navedenom postupku tužena strana. Pred Višim sudom u Zaječaru se vodi 21 postupak. Grad Zaječar je u 19 postupaka tuženi, u jednom postupku je protivnik predlagača, a u jednom izvršni dužnik. Pred Osnovnim sudom u Zaječaru, u toku su 183 postupaka u kojima je stranka grad Zaječar. Od toga 181 postupak je parnični, a dva su radni sporovi. U svim ovim postupcima grad Zaječar je tužen, a nema postupaka da je grad tužilac“, istakao je Goran Kalčević.

Kako je istakao da je to ukupno nekih 200 postupaka pred sudovima u Zaječaru.

„Svako odlaganje, ako uzmemo najnižu advokatsku tarifu, koja je 9.000 dinara, to je skoro dva miliona bespotrebnog troška, koji će pasti na teret grada, odnosno svih građana. To sve govori, da se naša vlast toliko otuđila od naroda, da ne vodi računa i da se (ne)domaćinski ponaša“, ističe Kalčević.

Dodaje da Boško Ničić, sve ovo zna, pošto je on kao gradonačelnik, zakonski zastupnik grada.

„Podneske koje on potpisuje, a dobija sud, traži se prekid postupka. To vam je kao da vas neko tuži, a vi nemate advokata. I dođete i obavestite sud, i tražite prekid postupka, jer nemate advokata. Međutim, neke sudije su počele da uvažavaju ovaj predlog i dolazi do prekida postupaka. Zbog toga običan čovek ne može da ostvari svoja prava, i mora da čeka, da grad Zaječar, konačno izabere pravobranioca i njegovog zamenika“, objasnio je Goran Kalčević, predsednik GrO NPS Zaječar.

On apeluje na gradsku vlast da što pre izabere pravobranioca, jer će ovo imati nesagledive posledice po grad.

„Poručujemo Bošku Ničiću, da umesto što se zahvaljuje kineskoj kompaniji, što od Timočke Krajine pravi „kinesku krajinu“, da se uozbilji i Zaječar dobije pravobranioca“, zaključio je on.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari