Miodrag Majićfoto BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD

Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda, prokomentarisao je najavu predsednika države, Aleksandra Vučića o dijaloga o iskopavanju litijuma u Srbiji.

On je na društvenoj mreži Iks napisao da je dijalog odavno ukinut.

„Odavno ste ukinuli dijalog a ljude koji imaju drugačije mišljenje proglasili izdajnicima. Podelili ste Srbiju na Vaše i Naše, prepustili je mediokritetima, zarobili njene institucije a argumente zamenili propagandom. Sada biste dijalog “na dugme”. Ne biva“, napisao je Majić.

Podsetimo, Vučić je juče rekao da je potrebno da otvorimo dijalog koji će biti zasnovan na argumentima ne praznim pretnjama.


„Mi moramo u narednom periodu da otvorimo dijalog. Reč je o litijumu i kakvu ćemo odluku kao društvo da donesemo. Uvek sve možete da prekinete do 2028. Potrebno je da otvorimo diskusiju u kojoj će da dominiraju argumenti, ne isprazne pretnje- rekao je, između ostalog Vučić.

O iskopavanju litijuma oglasila se i inicijativa ProGlas, čiji je Majić član.

Proglas je saopštio da se protivi realizaciji projekta „Jadar“ sve dok se u Srbiji ne uspostave uslovi za pravi društveni dijalog o toj važnoj društvenoj temi.

„Povodom ozbiljnih javnih kontroverzi o projektu rudnika ‘Jadar’, ProGlas izjavljuje da je jedan od važnih preduslova za uspešno sprovođenje velikih rudarskih projekata postojanje poverenja u državne institucije zadužene za normiranje standarda ekološke bezbednosti, kontrolu njihove ispunjenosti i procenu ekonomske koristi“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari