Šta sve Stranka slobode i pravde zamera Šapiću: Od metroa do Vinče 1foto: Stranka slobode i pravde

Mila Popović je istakla da su Aleksandar Šapić i Goran Vesić dva lica istog novčića, te ukazala da je Vesić, kada je došao na vlast u Beogradu kao Privremeni organ bio direktor ofšor firme, a da je Šapić kada je preuzeo Beograd legalizovao kuću od 403 kvadratna metra za koju nije imao nijedan potreban papir pri izgradnji.

Predstavnici SSP naveli su da je 2014. godine SNS počeo da se bavi metroom, a da do danas nije izgrađen nijedan milimetar te železnice, da je izgubljeno 11 godina i da se postojeći plan mora promeniti, jer je rađen u korist investitora.

Ukazali su i da su 2014. godine bile poplave i da su tadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković građane Obrenovca pozvali da ostanu u kućama dok je voda nadirala i da je ta opština pretrpela najveće materijalne i ljudske gubitke.

Predstavnici SSP su istakli da je 2015. godine potpisan ugovor za Beograd na vodi, da se ne zna koliko je investitor uložio u projekat, ali da je taj deo Beograda „otet od građana“, da je te godine počelo „betoniranje Beograda“ i da je otkriveno da Mali ima lažni doktorat, kao i 24 stana u Bugarskoj, kao i da Šapić ima lažni doktorat.

Ukazali su da se 2016. dogodilo rušenje u Savamali, a da se o tom slučaju do sada ništa ne zna, a da se 2017. godine u materijalu Skupštine grada našla rečenica „operativne troškove treba naduvati“, te je Beograd dobio jelku od 83.000 evra, fontanu na Slaviji od skoro dva miliona evra i spalionicu.

„Ta rečenica, da operativne troškove treba naduvati, ostaće ideja vodilja vlasti SNS u Beogradu svih ovih godina“, rekao je predstavnik SSP Marko Dimić.

Oni su istakli da je 2018. počela rekonstrukcija Trga republike koja je trajala oko 400 dana i koštala 10 miliona evra, kao i da je te godine poslednji voz napustio glavnu železničku stanicu, koju je vlast SNS zatvorila, da je postavljen kamen temeljac za glavnu autobusku stanicu čija je izgradnja trebalo da bude završena za 18 meseci, a nije već 48 meseci.

Naglasili su da je te godine spaljena i kuća novinara Info žiga Milana Jovanovića.

Predstavnici SSP naveli su da je 2019. počela prodaja beogradske imovine prodajom Poljoprivrednog kombinata Beograd, ali i uništavanje kulturno-istorijskih dobara zbog plana izgradnje kabinske žičare na Kalemgdanu, zbog čega je posečeno 150 stabala.

Prema rečima predstavnika SSP, 2020. godinu obeležila je pandemija korona virusa, penzioneri su u radnju mogli samo u 5.00, a od centara za pomoć građanima SNS je napravio stranačku centralu i organizovao izbore, ali i bakljade protiv predsednika SSP Dragana Đilasa, kupljeni su lendroveri za komunalnu miliciju i počela je rasprodaja simbola Beograda – prodajom Centra Sava i Palate Beograd.

Podsetili su i da se 2021. dogodio požar na deponiji u Vinči koji je tinjao 18 dana i da je te godine Beograd prvi put bio prvi na listi zbog velikog zagađenje vazduha, kao i da su kupljeni autobusi na gas, koji se ni danas ne koriste, jer nemaju gde da se pune.

Beogradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) ocenio je danas da su novi izbori neophodni jer je vlast Srpske napredne stranke veoma štetna za grad.

„Potrebni su novi izbori na kojima će Beograđani ponoviti isto ono što su rekli ove godine, da ne žele ovu vlast“, rekla je na konferenciji za novinare šefica odborničke grupe Ujedinjeni u Skupštini grada Mila Popović.

Ona je istakla da izbore očekuje u aprilu, jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučić to javno obećao.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari