Šta znači Dodikova ideja o automatskom srpskom državljanstvu građana RS?

Dil za sigurne glasove

Ostavite komentar


    1. KISICKA I BRAT,VUCIC I BRAT,,,,,,KUBUROVICKA ( porodicni klan),LISTA JE DUGACKA.
      JAHALI NAS CRNOGORCI( u krugu dvojke) A SADA VODE PREKODRINSKI. U ministarskim foteljama ,vladi ( sa Dedinja )
      Kome je pripao vracar?

      1. Najbolje i svim Crnogorcima pokloniti srpsko drzavljanstvo pa tako pored ovih iz Bosne to jes republike Srpske uzivaju sva prava besplatnog skolovanja i lecenja na grbaci poreskih obaveznika Srbije.Srbija ce postati crnogorsko bosanska kolonija…

  1. Ako jednom Nišliji ili Čačaninu ili Kragujevčaninu može vlast da bira neko iz Foče, hoćemo i mi da glasamo na izborima u Republici Srpskoj. Mada mislim da bi to konačno ujedinilo Čačak i Užice, Leskovac i Vranje, Valjevo i Lazarevac, Paraćin i Ćupriju, Kruševac i Jagodinu. Ako me razumete.

    1. kakva ideja, zar to moze tako ako zive u drugoj drzavi?
      Neka se sprovede referendum
      Ai Obradovic me razocarao i onaj Ceda Antic stalno prica o Srpskoj.
      Mnogo smo stradali zbog Bosanaca, dosta je bilo, neka sede tamo gde su se rodili!

  2. …Svi Srbi u jednoj drzavi III deo…?? Sva sreca , pa su ih vizije velikosrbskih branitelja razvejale sirom Sveta , pa ce Mile verovatno uskoro prisajediniti i Srbe -dijaspore…!!

  3. Muka mi je vise od Srba preko Drine. Sa casnim izuzecima vecinski deo su poltroni trenutnr vlasti i samo zele korist za sebe. Inace ova ideja za direktan prijem u drzavljanstvo Srbije nije moguca jer za to mora da se se saglasi BiH i da se potpise medjunarodni sporazum!

    1. Na žalost ne mora… Svako može da podnese zahtev za državljanstvo bilo koje zemlje u svetu…. Od te zemlje i njene politike zavisi da li će prihvatiti ili ne…

  4. Izgleda da oni koji NISU Srbi, drzavi Srbiji ne predstavljaju nista. Reda radi postoje neki zakoni o ucestvovanju manjina u drustvenom zivotu. Ali, politika Srbije se odnosi SAMO na Srbe. Zvanicno pismo je cirilica, u himni se peva srpskom rodu, a svi koji zive u Srbiji a nisu Srbi svrstani su u OSTALE. Ne pitajuci nista drzava od nasih para gradi pravoslavne hramove, i placa penzije svestenicima crkve koja NE PLACA porez. Pitam se zasto stanovnici DRUGE drzave, samo zato sto su Srbi mogu uticati na izbore u Srbiji. Ali to nije sve. Oni se i od MOG preza ovde besplatno skoluju i lece. Mozda bi nas sve odavde rado proterali, da im ne smetamo.

    1. Profesorka:
      Vise puta sam se licno uvjerio u činjenicu da vi nas srbe ne mozete ocima gledati,dok mi srbi zapadno od drine gledamo na drzavu srbiju sasvim suprotno,tj volimo je.
      Moje pitanje vama,zašto?

      1. @El nijnjo, gde ti placas porez? U Bosni. Gde su ti deca i grobovi ? U Bosni. A ti bi da upravljas( glasas) u mojoj drzavi, o mojim pitanjima?! Hej, ili si za bolnice,,ludnice ili sudnice! Dosta nam praviste problema u proslosti, pa i sada sa tim vasim Rudonjom iz Laktasa. Idi u doktora.

  5. Opozicija se plaši sopstvene senke. Ne valjaju im Srbi iz Srbije, Srbi iz RS, ali ni oni iz dijaspore. Da imaju šta da ponude sve bi prihvatili.

    1. Dodik mozda i moze ( hlavi se) sam da pojede celog vola, ali mi nismo ovce. Bosanac u Bosnu, tamo jedi lebac i trazi srecu sa susedima, lencino!

  6. Neka opozicionari znaju da Srbi zive i sa one strane Drine, kao i sirom sveta. Srbi imaju pravo da budu drzavljani svoje maticne drzave ma gde bili. Isto kao sto su madjari iz Vojvodine drzavljani Ma]arske. I to nije pitanja predizborne kampanje ili kalkulacije tako da nemojte da strancarite i gledate kroz naocare opoziocne borbe. Ma ko predlozio i ne pitajuci za vremenski kontekst ova ideja mora da ima podrsku Srbije i njenog rukovodstva i naroda. Da je opozicija predlozila takodje bi se trebalo stati iza takvog predloga. Jer to nije stvar pojedinca i nekog sitnog interesa to treba da je jedan od najvaznijih ciljeva i prioriteta svake Vlade Republike Srbije ma ko bio u njoj. Kome ovo nije jasno ne treba da se bavi politikom.

    1. Vise puta sam se uvjerio da vi nas,srbe zapadno od drine ne mozete ocima gledati,dok mi drzavu srbiju i srpski narod tamo gledamo suprotno,volimo je.

  7. Ne daj boze.
    Daleko im lepa kuca.
    Od Crnogoraca i Bosanaca nikada nista dobro nije doslo.

  8. U skladu sa reciprocitetom, moralo bi se i srpskim državljanima omogućiti dobijanje državljanstva BIH.

  9. I onda Dodik dobije izbore u Srbiji, ili makar u Vojvodini s obzirom na broj ljudi bosansko-krajiškog porekla

Ostavite komentar


Politika

Turneja Tamare Vučić po afričkim zemljama podseća na model po kojem je nedavno Olena Zelenska posetila Srbiju 10

Turneja Tamare Vučić po afričkim zemljama podseća na model po kojem je nedavno Olena Zelenska posetila Srbiju

"Prilično je neobična turneja supruge predsednika Republike Srbije, Tamare Vučić po afričkim zemljama. Tim pre ako te zemlje namerava da poseti predsednik Srbije na jesen. Još je neobičnija kombinacija da se tu našlo mesta i za jednog ministra dobro poznatog profila, Nenada Popovića. Moram da priznam da se ne mogu setiti takvog presedana u diplomatskim analima" , kaže za Danas Srećko Đukić, član Foruma za međunarodne odnose.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.