Šta znači reč gaulajter, koju Vučić koristi da opiše Kurtija?

Ostavite komentar


  1. Lepo je sto ste se osvrnuli na temu i objasnili znacenje. Ali molim Vas, prestanite da unistavate srpski tako sto sa engleskog prevodite na engleski. Nemacki „Kreis“ nije nikakav „distrikt“, vec „okrug“.

  2. Pa to mu dodje isto kao sto su i “ poverenici “ autokratskog rezima u svakom okrugu Srbije.

  3. Pustite ga da uživa malo u tome što je naučio novu reč, bravo za predsenika koji zna sve toponime u Srbiji sad će i u Nemačkoj sve da nauči, koga briga što narod nema leba da jede i što nas zapadnjački strvinari komadaju.

  4. Znači mi imamo rajhslajtera. Drago mi je da imamo još naziva za njega ,jer će izgleda još dugo da jaše ,pa da nam ne dosade ovi učestali….

  5. Vučić je po celoj Srbiji postavio svoje gaulajtere. To su oni čuveni „poverenici“ SNS poslati iz Beograda u sve gradove. Oni u stvari vladaju, a tzv. gradonačelnici samo potpisuju i slikaju se za medije.

  6. Potpuno adekvatno odabrana titula za malog poslušnika, kolonije, po stranim vojnom upravom! Kurti je gaulajtner, zamenjivi poslušnik…

  7. Kurtiju odgovara titula gaulajtera. Okupira Sever KiM i dobije odgovarajucu titulu.

  8. Ми имамо ФИРЕРА,а коме то није јасно,нека иде и пита децу из Пећинаца,шта су то скривила па им Фиреров Гаулајтер Луки не да да иду у вртић.Овако су нацисти радили са Јеврејском децом пред ll светски рат.

  9. Samo je sloga celog zivota ljude spasavala i sve dobro cinila u ova teska vremena .

  10. Gaulajter znači predstavnik Nacističke partije, u doslovnom značenju. Upravo takav „epitet“ Kurtiju i priliči.

  11. Vučić dobio novu knjigu pa je naučio i novi reč! Dobro, bar će prestati da čita “Gulivera u Liliputu”, možda to bude korisno za nas?

  12. Počeli ste da analizirate svaku Vučićevu izgovorenu reč, čak i kada su te reči upućene agresoru Kurtiju. Čovek bi pomislio da podržavate Kurtija pa vam to smeta, vrlo zanimljivo.

  13. Aleksandar Vucic veliku borbu vodi protiv Kurtija i nije mu ni malo lako da sa time izlazi u kraj

  14. Najzalosnije je od svega to sto albanci misle da je sve gotovo i da su zavrsili posao.Nista tu nije gotovo.To bi trebalo da shvate i njihovi mentori.

  15. Gaulajter se koristi u prenosnom značenju i kao okupacioni guverner ( upravnik ) !

  16. nisam bio siguran, ali sam pretpostavio da Vučić bazira svoju vlast na nemačkoj naci doktrini, on dosta dobro poznaje vladavinu nacističke Nemačke kao i biografije i način rada Hitlerovih pomoćnika, ono što radi sns, to je radila Nemačka 30-ih godina 20 veka, a glavni cilj je uništiti političkog protivnika, iskoreniti ga, zabraniti ga ako treba, a narod držati u neizvesnosti i strahu i usaditi mu verovanje da je samo AV spasilac

  17. Drago mi je sto ste objasnili ovo znacenje. Mogu slobodno reci da je potpuno adekvatno odabrana titula za ovog malog poslušnika kolonije, po stranim vojnom upravom. Vucic vodi neprestanu borbu protiv Kurtija i nije mu ni malo lako da sa time izlazi na kraj.

  18. Zašto ne volimo Srpski jezik,koji je bogat nego koristimo tuđice? Govori Srpski da te ceo svet razume.

  19. U odnosu na Kurtija AV je podpuno nemoćan.Što se tiče Srba na Kosovu dok je politike iz Beograda veći im neprijatelj ne treba.

  20. Običan terorista koji misli da ocepi nasu vekovnu teritoriju. Necemo to dozvoliti.

  21. A jel vodja cuo da se radi na tome da se Vojvodina vrati Madjarskoj.Nije?Njega to ne interesuje Jer to nije izgubio nego dobio.Bitan je Kosovo.

  22. Kako nazvati funkciju koju u Pećincima vrši tzv Luki? Šta kaže Patrijarh, da li reč „gaulajter“ ugrožava srpski jezik i ćirilicu?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.